Za nami je še zadnja tekma jesenskega dela sezone v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Črnobeli so na domači Fazaneriji v 19. krogu gostili kranjski Triglav, ki je očitno za naše fante zelo neugoden tekmec. V prvih dveh letošnjih tekmah je namreč Mura uspela iztržiti le točko. Podobno je bilo tudi včeraj, ko se je tekma končala brez zadetkov.

 

V prvem polčasu smo videli zelo malo priložnosti. Pravzaprav lahko izpostavimo le po eno pravo priložnost na vsaki strani. Pri Muri je po lepem predložku z desne strani do strela z glavo prišel Luka Šušnjara, ki je meril mimo desne vratnice. Na drugi strani so gostje po odličnem predložku z desne strani zapravili idealno priložnost, a se je na vratih Mure izkazal Matko Obradović, ki je odlično posredoval in žogo odbil.

 

V drugem polčasu so se naši fantje odločneje podali v lov za tremi točkami, ampak ji zadetka ni uspelo zabiti. Še najbližje sta bila v izdihljajih tekme Amadej Maroša in Rok Sirk, ki pa sta bila premalo natančna in na koncu je še enkrat ostalo pri delitvi točk. Muraši so na 19 tekmah zabeležili 6 zmag, 6 remijev in 7 porazov. S 24-imi točkami bodo naši fantje prezimili na 6. mestu.

 

Sedaj sledi enomesečni premor. Priprave na spomladanski del prvenstva se bodo predvidoma pričele 7. januarja 2019.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice