Jutri je na vrsti tretji letošnji derbi z Olimpijo, prvega na Fazaneriji je dobila Olimpija z 2 : 0, po črno-beli invaziji v Ljubljano pa se je srečanje v Stožicah končalo z neodločenih 2 : 2, potem ko so naši nogometaši v izdihljajih tekme nadoknadili zaostanek dveh zadetkov.

 

Kaj pa pred jutrišnjo tekmo na Fazaneriji pravijo številke? Mura in Olimpija sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije pomerili na 51 medsebojnih dvobojih. Uspešnejši so Ljubljančani, ki so dobili 25 tekem, 10 tekem se je končalo brez zmagovalca, 16 tekem pa so dobili črno-beli.

 

Situacija pa je precej drugačna na Fazaneriji, kjer je bilo doslej v prvi ligi odigranih 27 tekem. Mura je slavila na 12 tekmah, Olimpija jih je dobila 7, medtem ko zmagovalca ni bilo na 8 srečanjih. Gol razlika je 84 : 59 v korist Olimpije. Zmaji sicer kar na 13 tekmah na Fazaneriji niso uspeli doseči zadetka.

 

Kot zanimivost dodajmo, da se je prvo srečanje Mure in Olimpije odigralo že daljnega leta 1946. Mura je takrat nastopala še pod imenom Murska Sobota, Olimpija pa kot Svoboda Ljubljana. Gostje so srečanje dobili s 3 : 1.

 

Oba zadetka, ki ju je Mura letos zabila Olimpiji je dosegel Tomi Horvat. To sta bila tudi njegova edina zadetka doslej med prvoligaško konkurenco.

 

Vir podatkov: Optažabar

Značke novice