Muraši so danes gostovali v Krškem, kjer so v osmem poskusu le okusili slast zmage. Muraši so se v tekmo podali nekoliko okrnjeni, saj sta bila zaradi poškodb izven kadra Obradović in Ćerimagić. Kous je bil odsoten zaradi rumenih kartonov, preventivno pa je tekmo izpustil kapetan Kozar.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Šafarić, Šturm (od 72. Pucko), Maruško, Bošković (od 85. Laci), Karničnik, Lorbek, Šporn, Šušnjara (od 62. Horvat), Kouter, Bobičanec, Sirk.

 

Takoj na začetku tekme so si črno-beli privoščili veliko napako in domačinom ponudili idealno priložnost za vodstvo, ampak je Krčani na srečo niso izkoristili. Mura je potem prevzela niti igre v svoje roke in postajala vse nevarnejša. V 25. minuti so črno-beli uspeli povesti. Kot je zelo dobro izvedel Luka Bobičanec v kazenskem prostoru je nesrečno posredoval Da Silva in žogo poslal v gol. Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši črno-beli, ampak do konca polčasa se izid ni spremenil.

 

Takoj na začetku drugega polčasu so Muraši pritisnili na vrata domačinov in po nekaj zapravljenih priložnostih je nagrada prišla v 49. minuti, ko se je po odbiti žogi na pravem mestu že petnajstič v tej sezoni znašel Rok Sirk, ki je brez težav povišal vodstvo Mure na 0:2. V nadaljevanju so črno-beli brez težav nadzirali igro. Pika na i pa je prišla v 83. minuti, ko je po prostem strelu, ki ga je izvedel Luka Bobičanec, odbito žogo v gol pospravil Nik Lorbek. V 85. minuti je priložnost za igro dobil šele 16-letni branilec Mure Žiga Laci, ki je tako vknjižil prve minute v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ostalo je pri zanesljivi zmagi Mure z 0:3 in novimi tremi točkami na računu črno-belih, ki so se tako vsaj začasno prebili na četrto mesto prvenstvene lestvice.

 

Že v sredo, 15. maja 2019 ob 19. uri naše fante čaka naslednji obračun v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko bodo gostovali v Kidričevem pri Aluminiju.

 

Krško : Mura 0:3 (0:1)

Strelci za Muro: Da Silva (AG), Rok Sirk in Nik Lorbek.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice