Hladen in deževen četrtek je na Fazanerijo privabil približno 3500 gledalcev, ki pa gola na tekmi med Muro in Olimpijo niso videli. Po treh prvenstvenih zmagah so črno-beli tako prišli do novega remija.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Obradovič, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kozar, Kouter, Lorbek, Bobičanec (od 64. Karničnik), Maroša (od 74. Sirk), Šušnjara (od 81. Čerimagić).

 

V prvem delu prvega polčasa so naši fantje zapravili kar nekaj lepih priložnosti, a se vratar Olimpije Nejc Vidmar ni pustil premagati. Najbližje zadetku je bil v 12. minuti Matic Maruško, ki je streljal po podaji iz kota, ampak je pred golom zadel svojega soigralca Špira Peričića. Proti zaključku prvega polčasa so do nekaj priložnosti prišli tudi nogometaši Olimpije, ampak Rok Kidrič v dveh poskusih ni bil natančen in izid se ni spremenil. V zadnji minuti prvega polčasa so sicer črno-beli uspeli zatresti mrežo, ampak zadetek Špira Peričića je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

 

V drugem polčasu smo videli še manj priložnosti. Verjetno je na vse skupaj nekoliko vplivalo tudi vse močnejše deževje, ki je povsem razmočilo sicer zelo dobro pripravljeno zelenico. Najbližje zadetku so naši fantje bili v 75. minuti, ko je strel Žana Karničnika zadel prečko. Na drugi strani so gostje edini strel v okvir vrat sprožili v 77. minuti, ko se je po strelu Gorana Brkića z odlično obrambo izkazal Matko Obradović. Do konca tekme nekih izrazitih priložnosti ni bilo. Še najbolj se je zaiskrilo na igrišču, ko sta se po kotu Mure z glavama zaletela Nejc Vidmar in Špiro Peričić. Tekma se je končala z izidom 0:0.

 

Naporen ritem murašev se nadaljuje v nedeljo, 14. aprila 2019 ob 14.30 uri, ko se bodo v celjski Areni Z'dežele pomerili s Celjem. Vstopnice za tekmo si lahko zagotovite v našem baru po ceni 6 EUR danes med 14. in 19 uro, v soboto med 12. in 18. uro in v nedeljo med 11. in 13. uro.

 

Mura : Olimpija 0:0 (0:0)

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice