Črno-beli so se včeraj v turškem Beleku pomerili z ruskim velikanom Spartakom iz Moskve. Naši fantje so tekmo pričeli v postavi: Obradović (vratar), Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kouter, Lorbek, Karničnik, Šušnjara, Maroša in Sirk. Na začetku tekme so prevladovali igralci Spartaka, ki so že v 12. minuti povedli. Iz 11-metrovke je bil uspešen zvezdnik ruske ekipe Luiz Adriano.

 

Spartak je sicer tekmo pričel v zelo močni postavi: Maksimenko (vratar), Rasskazov, Dzhikiya, Bocchetti, Kombarov, Guliev, Zobnin, Lomovitsky, Hanni, Pedro Rocha in Luiz Adriano. Skupno so trenutno igralci prve postave Spartaka ocenjeni na približno 50 milijonov EUR. To je približno 14x več kot celotna ekipa Mure.

 

Mura je do konca prvega polčasa uspela vzpostaviti ravnovesje v igri in takoj na začetku drugega polčasa so črno-beli izid uspeli poravnati na 1:1. Za Muro je iz 11-metrovke zadel Amadej Maroša. Tudi v nadaljevanju so naši fantje pretili Spartaku. Med drugim sta Maruško in Sirk zatresla tudi prečko oz. vratnico, ampak ostalo je pri neodločenem izidu. V zaključku drugega polčasa se je nekajkrat izkazal tudi vratar Mure Matko Obradović, ki je obranil nekaj nevarnih poskusov igralcev Spartaka.

 

V drugem polčasu so v dresu Mure priložnost za igro dobili še: Šporn, Ćerimagić, Pucko, Laci, Horvat in Kozar.

 

Pri Spartaku so igrali še: Ayrton, Glushakov, Ignatov, Glushenkov, Melkadze, Tashaev in Ze Luis.

 

Mura : Spartak 1:1 (0:1)

Strelec za Muro: Amadej Maroša.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice