Muraši so danes v Velenju odigrali že četrto prvenstveno tekmo in doživeli prvi poraz s 3:2. Črno-beli so katastrofalno vstopili v tekmo in že po 12. minutah zaostajali z 2:0. V 6. minuti je neposredno s prostega strela iz več kot 30 metrov vratarja Mure Deana Šafarića presenetil Anže Pišek in gostitelje popeljal v vodstvo. Muraši se še niso dobro zbrali že je bilo 2:0. V 12. minuti je bil po podaji v kazenski prostor najvišji Milan Tučić, ki je brez težav še drugič premagal Deana Šafarića. Potem pa preobrat v igri in lovljenje neodločenega izida. Muraši so pričeli pritiskati. Lepe situacije so si sledile ena za drugo in v 31. minuti je prišlo do znižanja vodstva domačih na 2:1. Zadel je Rok Sirk, ki je nameril v daljši vratarjev kot z roba kazenskega prostora. Do konca polčasa so črno-beli zadeli še dvakrat, ampak oba zadetka so sodniki razveljavili zaradi prepovednih položajev. Prvi polčas se je končal z vodstvom Rudarja 2:1.

 

Tudi v drugem polčasu so naši fantje krenili proti izenačenju, ampak zelo hitro so po napaki v obrambi gostom ponudili še tretji zadetek. Dominik Radić je žogo pospravil v gol, potem ko je najprej zadel prečko. Muraši se tudi po tretjem zadetku Rudarja niso predali in še enkrat so uspeli izid znižati. Po nespretnem posredovanju nad Klemnom Šturmom je sodnik pokazal na belo točko, ki jo je v 81. minuti uspešno izvedle Rok Sirk. Do konca tekme smo spremljali obleganje domačih vrat, ki pa so ostala nedotaknjena. Še najbližje izenačenju je bil Nino Kouter, ki je stresel prečnik. Mura je tako zabeležila prvi prvenstveni poraz, ampak za borbenost in igro po drugem prejetem zadetku si naši fantje zaslužijo vse pohvale. Ob taki igri bodo v prihodnje prišle tudi nove zmage.

 

Po tekmi je trener Mure Ante Šimundža povedal: »Definitivno smo nadigrali Rudar v vseh elementih igre, ampak je pa dejstvo, da smo komaj v 20. minuti prišli v tekmo. Zelo težko je 70. minut igrati odlično in zmagati. Z naše strani je to ene velika šola. Smo novinci in moramo se na te stvari navaditi. Po 20. minuti mislim, da smo bili v vseh elementih igre boljši. Konec koncev smo zadeli tudi štirikrat. Dvakrat sta bila sicer ofsajda, odločitve ne morem komentirati, ker nisem videl. 70. minut dobre igre pa je v prvi ligi premalo za zmago.«

 

Rudar Velenje : Mura 3:2 (2:1)

Strelec za Muro: Rok Sirk 2x.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice