Zadnji aktivni dan priprav v Turčiji so črno-beli sklenili še z zadnjo pripravljalno tekmo. Tokrat je bil nasprotnik kazahstanski prvoligaš FK Atyrau, kjer si recimo kruh služi stari znanec slovenskih nogometnih igrišč Željko Filipović.

 

Ante Šimundža se je za tekmo s kazahstanskim prvoligašem odločil za precej premešano postavo. Tekmo so v vrstah Mure pričeli: Šafarić (vratar), Rebernik, Bošković, Laci, Pucko, Šporn, Kozar, Šušnjara, Ćerimagić, Horvat in Maroša.

 

 

V 24. minuti so povedli igralci Atyrau-a po kotu z desne strani in nespretnosti v obrambi Mure. Muraši so za odgovor rabili le slabo minuto, ko je izid poravnal Tomi Horvat. Le tri minute kasneje je Muro v vodstvo popeljal Amadej Maroša. Izid polčasa je ob samem izteku postavil Alen Kozar, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Polčas se je tako končal z vodstvom Mure 3:1.

 

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še: Sirk, Zorman, Sočič, Lorbek, Kous, Bobičanec, Gyergyek in Mörec. Muraši so uspešno držali prednost iz prvega polčasa vse do zadnje akcije na tekmi, ko so igralci Atyraua uspeli zabiti še drugi zadetek po predložku z desne strani pred vrata Mure.

 

Mura : Atyrau 3:2 (3:1)

Strelci za Muro: Tomi Horvat, Amadej Maroša in Alen Kozar.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice