Muraši so včeraj gostovali v Celju, kjer so odigrali tekmo 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Črno-beli so tekmo odigrali v postavi: Obradović (vratar), Karničnik, Bošković, Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Horvat (Šušnjara 66'), Bobičanec (Kous 76'), Kouter in Maroša (Sirk 84').

 

Muraši so izjemno krenili v tekmo, saj so že v 1. minuti po zaslugi Alena Kozarja povedli z 0:1. Alen je z močnim strelom pospravil odbitek iz roba kazenskega prostora. V 4. minuti je Mura vodila že z 0:2. Odličen protinapad je z zadetkom kronal Nino Kouter, ki je uspešno meril v daljši vratarjev kot. Mura je bila tudi v nadaljevanju polčasa podjetnejši tekmec,. V 22. minuti so do prvega nevarnejšega strela prišli tudi domačini, ko je po desni strani v kazenski prostor Mure pobegnil Rudi Vancaš Požeg, ampak Matko Obradović je strel brez težav ukrotil. V 28. je pravi slalom v kazenskem prostoru Celja uprizoril Amadej Maroša, ampak domači vratar je strel uspel odbiti v kot. Gostitelji so v zadnjih sekundah prišli do zadetka, ki pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Prvi polčas se je tako končal z vodstvom Mure z 0:2.

 

V drugi polčas so pričakovano bolj napadalno krenili domačini, ki so si pripravili nekaj lepih strelov, ampak Matko Obradović je bil vedno na mestu. Muraši so pretili predvsem preko protinapadov. Najbližje uspehu je bil Nino Kouter, ki pa je meril premalo natančno. V zaključku tekme si je domači branilec Tadej Vidmajer po prekršku nad Luko Šušnjaro prislužil drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Prav Luka Šušnjara je imel v izdihljajih tekme nekaj izjemno lepih priložnosti, ampak ni uspel zadeti in ostalo je pri zmagi Mure z 0:2.

 

Muraši so tako vknjižili drugo zaporedno gostujočo zmago in se povzpeli na četrto mesto prvenstvene lestvice. To je bila že peta zaporedna prvenstvena tekma Mure, kjer naši fantje niso prejeli zadetka. Naslednja tekma našo ekipo čaka v soboto, 20. aprila 2019 ob 14.45 uri v Kranju.

 

Celje : Mura 0:2 (0:2)

Strelci za Muro: Alen Kozar, Nino Kouter.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice