V petkovem večeru so nogometaši Mure odigrali novo prijateljsko tekmo pred začetkom sezone v 2. SNL. Tokrat so se odpravili v Avstrijo k Fehringu, kjer so domačega nižjeligaša premagali s 3:0.

 

Mura je tekmo začela v naslednji postavi: Šafarić (vratar), Pucko, Žiger, Bošković, Kous, Kozar, Kouter, Bobičanec, Vaš, Karničnik in Maroša.

 

V začetku srečanja sta ekipi bili trd boj na sredini igrišča. Kmalu je Mura prevzela pobudo in si začela ustvarjati priložnosti. Najbolj nevarni za nasprotnikov gol so bili Arpad Vaš, Luka Bobičanec in Amadej Maroša, ki so nekajkrat nevarno kombinirali, a poti v mrežo niso našli. Mura je svojo premoč kronala v 40. minuti, ko je s strelom po tleh zadel Arpad Vaš. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

 

Ob polčasu je v vratih Mure Šafarića zamenjal Andrejč. Naslednje tri menjave so sledile v 60. minuti, ko so v igro vstopili Celec, Lorbek in Sirk. V nadaljevanju so v igro vstopili še Car, Kisilak, Kuzma, Karas in Banjac.

 

Mura je v drugem polčasu še bolj pritisnila na vrata gostov in si priborila kopico priložnosti. Nekajkrat so nogometaši Mure poskusili tudi s streli z razdalje. V 72. minuti se je po dobri globinski podaji sam pred vratarjem znašel Žan Karničnik in hladnokrvno zabil za podvojitev murinega vodstva. V 80. minuti se je odlično znašel Rok Sirk in poskrbel za vodstvo Mure s 0:3 ter s tem tudi za končni rezultat tekme. V četrti pripravljalni tekmi je tako Mura dosegla tretjo zmago, vse od uvodnega poraza z zagrebškim Dinamom pa Mura še ni prejela zadetka.

Značke novice