Včeraj ob 17. uri so črno beli na igrišču z umetno travo v Fazaneriji  odigrali prvo pripravljalno tekmo v letu 2019. Muraši so gostili drugoligaša iz Belitncev. V prvem polčasu smo videli dva zadetka. Po enega na vsaki strani. Naši fantje so povedli po zadetku Matica Maruška, ki je zadel z glavo. Gostje so v končnici polčasa prišli do nekaj polpriložnosti in eno od njih tudi uspeli realizirati. S strelom v daljši vratarjev kot je zadel Patrik Raduha.

 

V drugem polčasu so naši fantje v celoti prevzeli pobudo in zabili štiri zadetke. Muro je v vodstvo z 2:1 s prvim zadetkom v črno-belem dresu popeljal Kevin Žižek. Za 3:1 je zadel šele 16-letni kadet Mure Žiga Laci, ki je podobno kot Kevin Žižek na svoj račun vpisal prvi zadetek v članskem dresu Mure. V 72. minuti je iz prostega strela izjemno zadel Žiga Kous. Žoga se je v gol odbila od desne vratnice. Končni izid 5:1 je v 74. minuti z drugim zadetkom na tekmi postavil Kevin Žižek, ki je žogo le pospravil v nebranjeni del mreže.   

Mura je tako dokaj zanesljivo dobila prvo pripravljalno tekmo. Naslednja preizkušnja črno-bele čaka v soboto, ko se bodo udarili s hrvaškim drugoligašem Međimurjem iz Čakovca.

 

Mura prvi polčas: Šafarić (vratar), Rebernik, Bošković, Maruško, Pucko, Kozar, Sočič, Šušnjara, Kouter, Perčić in Sirk.

 

Mura drugi polčasi: Gyergyek (vratar), Kous, Kurbus, Laci, Šturm, Šporn, Lorbek, Horvat, Karničnik, Žižek in Maroša.

 

Mura : Beltinci 5:1 (1:1)

Strelci za Muro: Kevin Žižek 2x, Matic Maruško, Žiga Laci in Žiga Kous.

 

Posnetek tekme:

 

 

Značke novice