Muraši so včeraj gostovali v Kidričevem, kjer so odigrali še četrti obračun proti Aluminiju v tekoči sezoni Prve lige Telekom Slovenije in še četrtič slavili. Igralce je sicer v Kidričevem pričakala razmočena zelenica, ki je moštvoma povzročalo precej težav pri sami igri.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Šafarić, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Karničnik (od 64. Horvat), Kouter, Bobičanec (od 87. Šušnjara), Sirk (od 76. Maroša).

 

Naši fantje so od samega začetka prevzeli niti igre v svoje roke in domačinom pravih priložnosti skozi celotno tekmo niso dopustili. Prvi polčas je sicer minil brez izrazitih priložnosti na eni in na drugi strani. Nevarnejši so bili sicer črno-beli, ampak so zelo težko prihajali do strelov. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

 

V drugem polčasu so najprej s protinapada zapretili domačini, a je Luka Štor meril preko vrat Mure. Na drugi strani so vse nevarnejši postajali črno-beli. Nagrada za ofenzivnejšo igro je prišla v 75. minuti, ko je najprej iz bližine streljal Nik Lorbek, Luka Janžekovič je žogo odbil, ta je končala pri Nino Koutru, ki je žogo uspel pospraviti v gol za vodstvo Mure z 0:1. Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši naši fantje. Najbližje drugemu zadetku je bil v 82. minuti Luka Bobičanec, ki je iz prostega strela stresel prečko. Na drugi strani so nekaj polpriložnosti v zaključku tekme zapravili tudi domačini, a ostalo je pri zmagi Mure z 0:1.

 

Muraši so tako vknjižili pomembne tri točke v boju s Celjem za četrto mesto na prvenstveni lestvici, ki še vodi v evropska tekmovanja. Vse kaže, da bomo napet dvoboj med Muro in Celjem spremljali do konca prvenstva, ko se bosta nasprotnika udarila na Fazaneriji. Še pred tem naše fante čakata dve pomembni tekmi. Prva bo že v soboto, 18. maja 2019 ob 20. uri na Fazaneriji, ko v goste prihaja Gorica. Vzpodbuda s tribun bo zagotovo pomemben faktor tudi na tem obračunu.  Vsi na tekmo!

 

Aluminij : Mura 0:1 (0:0)

Strelec za Muro: Nino Kouter.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice