Črno-beli so danes odigrali tekmo 1. kroga Pokala Slovenije. Naši fantje so gostovali v Rogaški Slatini, kjer so se pomerili z domačo Rogaško. Gostitelji so odlično krenili v tekmo in že v 6. minuti po napaki v obrambi Mure prišli do protinapada in vodstva z 1:0. Obrambi Mure je ušel Matija Biruš, ki je brez večjih težav premagal vratarja Mure Ivana Nevistića. Črno-beli so po nepričakovanem vodstvu še bolj pritisnili in priložnosti so se pričele vrstiti. Že v 16. minuti so naši fantje uspeli izenačiti. Močno je z 12 metrov udaril Luka Bobičanec in na prvi vratnici za 1:1 presenetil domačega vratarja Filipa Lojena. Tudi po izenačenju so prevladovali naši fantje in v 26. minuti je Mura že prešla v vodstvo. Ponovno je bil uspešen Luka Bobičanec, ki je s pravim evrogolom zadel levi zgornji kot domačih vrat. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Mure 1:2.

 

Tudi v nadaljevanju so naši fantje prevladovali, ampak vidno je bilo, da so nekoliko stopili na zavoro in bolj kot ne držali prednost. V 62. minuti pa je obrambi domačih v kazenski prostor pobegnil Matic Maruško. S hrbta ga je podrl Žiga Zdovc in si ob prekršku prislužil še drugi rumeni karton in tako z rdečim kartonom končal tekmo. Kazenski udarec je s »panenko« uspešno izvedel Amadej Maroša. Do konca tekme je Mura zapravila še nekaj priložnosti. Najbližje zadetku je bil Amadej Maroša, ki je zatresel vratnico. Tekma se je končala z zmago Mure s 3:1 in zanesljivo udeležbo v naslednjem krogu Pokala Slovenije.

 

Rogaška : Mura 1:3 (1:2)

Strelci za Muro: Luka Bobičanec 2x in Amadej Maroša.

 

Iz pokala se pozornost spet seli nazaj na prvenstvo. Že v nedeljo, 19. avgusta 2018 ob 16. uri se bodo črno-beli v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenija pomerili z NK Krško. Vstopnice si lahko v predprodaji zagotovite v baru na Fazaneriji vsak dan med 14. in 20. uro, v soboto med 9. in 14. uro. Vstopnice si lahko zagotovite tudi v spletni prodaji: https://www.mojekarte.si/si/ns-mura-nk-krsko/vstopnice-1108334.html

 

Vabljeni!

Značke novice