Pred našimi nogometaši je še šesta tekma v letošnji sezoni z Gorico in četrta v prvenstvu. Letos imamo dobre spomine na Gorico, saj smo jih dvakrat premagali v pokalu, dvakrat v prvenstvu, enkrat pa se je srečanje v prvenstvu končalo z delitvijo točk.

 

Z Goričani smo se doslej v prvoligaški konkurenci pomerili že na 52 tekmah, 15 tekem smo dobili, 15 tekem se je končalo brez zmagovalca, 22 tekem pa je pripadlo Goričanom. Ob tem je bilo na Fazaneriji odigranih 25 tekem, skoraj polovico, 12 tekem, je dobila Mura, Gorica je dobila 6 dvobojev, 7 tekem se je končalo z delitvijo točk.

 

Mura je najvišjo zmago zabeležila 22. septembra 2002, ko so na Fazaneriji slavili s 5 : 0. Za črno-bele je dvakrat zadel Marjan Dominko, en zadetek pa so dodali Diego Romero, Goran Burčul in Sebastjan Vogrinčič.

 

Leto dni kasnej, natančneje 2. novembra 2003 je prišla najvišja zmaga za Gorico, ki je doma slavila s 6 : 1. Tri zadetke za Goričane je dosegel Mladen Kovačević, dva je dosegel Aleksandar Rodić, enega pa Jani Šturm. Edini zadetek za črno-bele je prispeval Patrik Ipavec.

 

Letošnje tekme Mure in Gorice

PLTS:

Gorica - Mura 2 : 2 (Kozar, Karničnik)
Mura - Gorica 1 : 0 (Sirk)
Gorica - Mura 0 : 1 (Sirk)

 

Pokal Slovenije:

Gorica - Mura 0 : 3 (Lorbek, Maroša 2x)
Mura - Gorica 3 : 2 (Maroša, Horvat, Karničnik)

Značke novice