Črnobeli so se danes ob 15. uri na umetni travi v Fazaneriji pomerili s hrvaškim drugoligašem Međimurjem in tekmo dobili s 3:1. Mura je podobno kot prejšnjo tekmo tudi tokrat vsak polčas odigrala z drugo postavo. Prvi polčas so v dresu Mure igrali: Obradović (vratar), Kous, Maruško, Laci, Pucko, Sočič, Lorbek, Horvat, Kouter, Karničnik in Maroša. Muraši so bili skozi prvi polčas bistveno boljši nasprotnik in zanesljivo povedli s 3:0. Prvi zadetek je v 12. minuti z lob udarcem dosegel Nino Kouter. Le minute kasneje je zelo lepo iz voleja zadel Tomi Horvat. Izid polčasa je v 33. minuti postavil Amadej Maroša.

 

V drugem polčasu so za Muro igrali: Šafarić (vratar), Šipoš, Bošković, Kurbus, Zorman, Kozar, Šporn, Šušnjara, Ćerimagić, Perčić in Žižek. V drugem polčasu smo spremljali bolj enakovredno predstavo. Edini zadetek je padel v 64. minuti, ko so gostje uspeli realizirati 11-metrovko.

 

Današnjo tekmo so zaradi poškodb ali bolezni izpustili: Luka Bobičanec, Špiro Peričić in Mihael Rebernik. Zaradi reprezentančne akcije sta trenutno odsotna še Rok Sirk in Klemen Šturm. Je pa danes v dresu Mure priložnost za igro dobilo kar pet mladincev (Luka Sočič, Žiga Laci, Maksimiljan Zorman, Filip Perčić in Aljoša Šipoš).

 

Naslednja pripravljalna tekma bo odigrana v sredo, 23. januarja 2019 na umetni travi proti hrvaškemu drugoligašu Varaždinu.

 

Mura : Međimurje 3:1 (3:0)

Strelci za Muro: Nino Kouter, Tomi Horvat in Amadej Maroša.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice