Čeprav je bilo že pred pričetkom tekme jasno, da bo Mura prezimila na vrhu prvenstvene lestvice, so Muraši tekmo pričeli odločno s samo enim ciljem. Novo zmago. Prvi zadetek je padel že v 3. minuti, ko je po lepi podaji Žige Kousa žogo v prazno mrežo potisnil Rok Sirk. Muraši so stopnjevali napade in zadevali kot po tekočem traku. V 14. minuti je bilo že 2:0. Po izjemno lepi kombinaciji je zadel Amadej Maroša. V 24. minuti je tretji zadetek z izjemno močnim udarcem zabil Žiga Kous. Izid polčasa je 26. minuti postavil najboljši strelec Mure Luka Bobičanec. Prvi polčas je Mura dobila s 4:0.

 

Tudi v drugem polčasu na igrišču ista slika. Mura je nizala priložnosti in tudi zadevala. V 56. minuti je na Fazaneriji odjeknila petarda. Peti zadetek je za Muro zabil Amadej Maroša. V 77. minuti je v igro namesto Roka Sirka vstopil Žan Karničnik, ki je le dve minuti po vstopu v igro poskrbel za končni izid 6:0.

 

Mura je z zanesljivo zmago le še utrdila vodstvo na prvenstveni lestvici in ima sedaj 7 točk prednosti pred Dravo. Prihodnji vikend sledi še obračun v Radomljah, potem pa se drugoligaški nogomet poslavlja za nekaj mesecev.

 

Mura : Fužinar (4:0)

Strelci za Muro: Amadej Maroša 2x, Rok Sirk, Žiga Kous, Luka Bobičanec in Žan Karničnik.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice