Mura je v zadnji domači tekmi v drugoligaškem tekmovanju pričakala drugouvrščeno Dravo, ki se poteguje za možnost nastopa v kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNL. Izjemno motivirani gosti so povsem onemogočili igro Mure in po zaslugi hitrega Fanima zmagali z 2:1.

 

MURA: Šafarić, Dodlek, Bošković, Kurbus, Kous, Kozar, Vaš (46' Karničnik), Maruško, Kouter (60' Sirk), Bobičanec, Maroša (75' Šlak).

 

Drava je povedla že iz prve priložnosti. V 10. minuti je Matthias Fanimo prejel žogo na levi strani in se takoj odločil za udarec. Odličen strel z roba kazenskega prostora je bil premočan za vratarja Šafarića in Drava je prišla do hitrega vodstva. To vodstvo pa je Matthias Fanimo v 15. minuti še podvojil. Ušel je murini obrambi in še drugič matiral vratarja Šafarića. Mura se je trudila vrniti v tekmo, a igra ni in ni stekla, gostje pa so sredi prvega polčasa zamudili izjemno priložnost za še tretji zadetek.

 

Že v polčasu je trener Mure Ante Šimundža opravil prvo zamenjavo. Namesto Arpada Vaša je v igro vstopil Žan Karničnik, kmalu pa sta namesto Nina Kouterja in Amadeja Maroše vstopila še Rok Sirk in Sebastjan Šlak. Muri igra še vedno ni stekla in šele v 70. minuti je Žiga Kous prvič resneje sprožil proti vratom Aleksandra Šelige. Mura je v zaključku srečanja pritisnila in postajala vse nevarnejša. Aleksandar Bošković je z glavo v 86. minuti uspel znižati zaostanek, a porazu se Mura v zaključku srečanja ni mogla izogniti.

 

Je pa bilo zato bolj slavnostno po koncu srečanja. Muraši so iz rok predsednika NZS Radenka Mijatovića prejeli pokal za osvojitev naslova v 2. SNL. Ob robu slavja pa je član uprave NŠ Mura Robert Kuzmič naznanil še dogovor o nadaljnjem sodelovanju s trenerjem Antejem Šimundžo.

 

Mura 1:2 Drava

Strelec za Muro: Bošković

Značke novice