Črno-beli so včeraj na Fazaneriji naredili še en pomemben korak proti kvalifikacijam za evropsko ligo. Naši fantje so pred glasno podporo s trinbun s 3:0 ugnali Gorico.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Šafarič, Bošković (od 86. Laci), Karničnik, Kouter, Pucko, Horvat (od 63. Bobičanec), Lorbek, Maruško, Šporn, Maroša (od 71. Sirk), Šušnjara.

 

Na začetku tekme smo spremljali dokaj izenačen dvoboj brez izrazitih priložnosti. Vse pa je se je spremenilo po prvi četrtini obračuna, ko so črno-beli po zaslugi Amadeja Maroše prišli do prednosti  dveh zadetkov. Prvič je Amadej zadel v 27. minuti po podaji Žana Karničnika. Ista naveza je udarila le tri minute kasneje, ko je Amadej Maroša ponovno izkoristil podajo Žana Karničnika. Črno-beli so sicer zadeli še enkrat, ampak je sodnik zadetek Nina Koutra razveljavil zaradi igre z roko. Gostje so v končnici prvega polčasa uspeli zatresti vratnico Murinih vrat, a jim kaj več ni uspelo in prvi polčas se je končal z vodstvom Mure z 2:0.

 

Tudi v nadaljevanju so bili naši fantje izjemno nevarni iz protinapadov, ampak kot po pravilu so žoge letele mimo vrat ali pa se je v golu Gorice izkazal Grega Sorčan. Še najbližje zadetku je bil Luka Bobičanec, ki pa je zadel le vratnico. Na drugi strani je še enkrat vratnico stresel tudi Etien Velikonja. V samem zaključku tekme so ponovno pritisnili naši fantje in si priigrali več lepih priložnosti, a praktično do zadnje sekunde tekme niso uspeli zadeti. V zadnjem napadu pa je to le uspelo Jonu Špornu, ki je tako dosegel prvenec v dresu Mure in postavil končni izid 3:0.

 

Muraši so tako vknjižili nove tri točke, ki so naše fante še bolj utrdile na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Boj s Celjem za evropsko vozovnico se nadaljuje z gostovanjem črno-belih pri Olimpiji v sredo, 22. maja 2019 ob 16.55 uri v Stožicah. Vstopnice za Murin sektor si lahko zagotovite jutri in v torek v našem baru na stadionu Fazanerija med 14. in 19. uro. Zbiramo tudi prijave za avtobusni prevoz (Cena prevoza + vstopnica je 22 EUR). Cena vstopnic za odrasle je 8 EUR, za otroke pa 2 EUR.

 

Mura : Gorica 3:0 (2:0)

Strelca za Muro: Amadej Maroša 2x in Jon Šporn.

Značke novice