Črno-beli so danes odigrali še tretjo pripravljalno tekmo v Turčiji. Na zelo dobro pripravljenem igrišču so se pomerili z ukrajinskim drugoligašem Inhulets Petrove. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1. Šlo je za zelo borbeno tekmo od samega začetka. Rumeni kartoni so si sledili eden za drugim. Videli smo tudi dva rdeča kartona. Po enega na vsaki strani. Oba v prvem polčasu. Na strani Mure si ga je prislužil Zvonimir Žiger, ki je napadalca Inhuletsa podrl v čisti priložnosti. V prvem polčasu zadetkov nismo videli, se je pa enkrat stresla Murina prečka. Na drugi strani so tudi črno-beli zapravili nekaj priložnosti.

 

Na začetku drugega polčasa so muraši povedli. Po izvrstni podaji Luke Bobičanca se je na robu kazenskega prostora sam znašel Rok Sirk, ki je odlično nameril v vratarjev daljši kot. Vodstvo Mure je trajalo do 65. minute, ko so Ukrajinci uspešno izvedli prosti strel iz 25. metrov. Žoga je presenetila vratraja Mure in končala v golu. Do konca tekme smo videli še nekaj priložnosti na obeh straneh, ampak izid se ni spremenil.

 

Po koncu tekme je oceno dvoboja podal Žiga Kous: »Bila je to prava moška, borbena tekma. Mislim, da smo se dobro odzvali na grobost tekmeca. Vse skupaj je že izgledalo kot prvenstvena tekma. Na koncu se je sicer končalo z 1:1, ampak mislim, da smo lahko zadovoljni s prikazanim.«  Ob zaključku pripravljalnega dela v Turčiji je Žiga povedal še: »V imenu ekipe bi se rad zahvalili klubu, da nam je omogočil takšne priprave. V Turčiji smo imeli res odlične pogoje za delo. Mislim, da smo jih izkoristili zelo dobro. Doma kot vidimo so razmere precej slabše.«

 

Mura : Inhulets Petrove 1:1 (0:0)

Strelec za Muro: Rok Sirk.

 

Za Muro so tekmo pričeli: Matošević (vratar), Kurbus, Bošković, Žiger, Pucko, Kozar, Lorbek, Karničnik, Kouter, Bobičanec in Sirk.

V nadaljevanju so igrali še: Kous, Maruško, Šušnjara, Vaš in Maroša.

 

Posnetek drugega polčasa tekme:

 

Značke novice