Čeprav so pred samim srečanjem črno-beli odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem, je bila tekma pravi test in pokazatelj tega kar so varovanci Bojana Malačiča zmožni v letošnji sezoni. Močno pomlajena ekipa je dokazala, da ima karakter in da bo v letošnji tekmovalni sezoni še kako mešala štrene prav vsem ekipam.

 

Najstarejši Aleš Luk

 

Črno-beli so zaigrali le z enim igralcem, ki je za Muro igral prejšnjo sezono, to je vratar Aleš Luk. V prvi enajsterici je pričel še Simon Koren, ki je za Muro že igral v sezoni 2005/2006. Vse ostali igralci so več ali manj bivši mladinci in kadeti, ki so dobili priložnost dokazovanja v članski ekipi.

Mura je tekmo pričela v postavi: Aleš Luk, Mišel Korpič, Tilen Kocbek, Simon Koren, Goran Lepoša, Erik Hozjan, Leon Šeruga, Dejan Kuzmič, Tilen Nemec, Ivo Balažic in Luka Madon. Na klopi so sedeli: David Tot, Tadej Cipot in Tomi Šipoš.

 

V prvem polčasu nekoliko rezervirano, v drugem na vso moč

 

Prvi polčas so črno-beli igrali v manjšem krču, kar je tudi razumljivo, saj je bil to za nekatere premierni nastop v članskem moštvo. Po začetnem otipavanju in nekaj strelih od daleč ene in druge ekipe so prvi povedli rdeči iz Šalovec. Nekdanji igralec Mure, Mario Zlatar je po kotu svoje ekipe izkoristil nezbranost obrambe Mure in z nekaj metrov poslal žogo pod prečko Aleša Luka.

 

V drugem polčasu je ekipa Mure bila precej boljša in takoj tudi izenačila. V 47. minuti je šestnajstleti Ivo Balažic izvedel mojstrski prosti strel z dvajsetih metrov ter matiral domačega vratarja Škaliča. Muraši so nato piko na i postavili v 74. minuti ko je Erik Hozjan dosegel iz enajstmetrovke. Do konca tekme so nato muraši imeli še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, prav tako pa so brez večjih težav uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Značke novice