Na Fazaneriji se je danes zbralo okrog 750 gledalcev, ki so prvi zadetek na tekmi videli že v 11. minuti, ko je po lepi podaji Žige Kousa zadel Amadej Maroša. Muraši so tudi po hitrem vodilnem zadetku gospodarili na igrišču in si pripravljali priložnosti kot po tekočem traku. V 27. minuti je po odlični akciji Mure Rok Sirk zatresel le desno vratnico. Kljub obilici priložnosti so črno beli v prvem polčasu zadeli le enkrat in prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Mure 1:0. Gostje si v prvem polčasu niso pripravili nobene priložnosti za zadetek.

 

Tudi v drugem polčasu so prevladovali črno-beli. V 55. minuti je lepo priložnost po podaji Luke Bobičanca z glavo zapravil Matic Maruško, ki je za malenkost meril mimo vrat. V 63. minuti so gosti ostali z igralcem manj. Po nespametnem prekršku nad Rokom Sirkom je drugi rumeni karton prejel Žan Podgoršek. Gostje so se še bolj nagnetli v pravi bunker in v nadaljevanju smo spremljali pravo obleganje vrat. V 80. minuti pa so črno-beli prišli še do drugega zadetka. Iz bližine je bil uspešen Rok Sirk. Dve minuti pred koncem tekme je še tretji zadetek Mure zabil Matic Maruško in tako postavil  končni izid 3:0.

 

Na koncu povsem zaslužena zmaga Mure, ki je bila veliko boljši nasprotnik skozi vso tekmo. Na koncu so jo gostje še dobro odnesli z le tremi prejetimi zadetki.

Postava Mure: Matošević (vratar), Kous, Bošković, Kurbus, Žiger, Maruško, Kozar (Lorbek), Vaš (Kouter 68'), Bobičanec, Maroša (Karničnik 73') in Sirk.

 

Mura : Jadran Dekani 3:0 (1:0)

Strelci za Muro: Amadej Maroša, Rok Sirk in Matic Maruško.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice