Muraši so danes gostovali v Ljubljani, kjer so se pomerili z Olimpijo in bili na koncu za gol prekratki. Škoda, saj bi že neodločen izid pomenil, da bi Mura osvojila končno četrto mesto in s tem vozovnico za evropske kvalifikacije. Razplet dvoboja s Celjem je tako prestavljen na medsebojno tekmo, zadnjo tekmo v sezoni na Fazaneriji, ki bo odigrana v soboto.

 

Mura je tekmo proti Olimpiji odigrala v postavi: Šafarić, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar (od 78. Šporn), Lorbek, Šušnjara (od 81. Horvat), Kouter, Bobičanec (od 70. Karničnik), Sirk.

 

Črno-beli tekme niso pričeli najbolje in Olimpija si je pripravila nekaj nevarnih strelov z razdalje. V 29. minuti pa je prišlo do začasne prekinitve tekme zaradi močnega naliva. Po nekaj minutah se je igra nadaljevala na izredno zahtevnem igrišču, kjer pa so se bolje znašli naši fantje, ampak nekaj polpriložnosti niso uspeli realizirati in prvi polčas se je končal brez zadetkov.

 

Drugi polčas se je pričel z odlično priložnostjo Roka Sirka, ki pa je na žalost zgrešil gol. V 59. minuti pa trenutek odločitve. Žoga se je nesrečno odbila od Žige Kousa na nogo Endrija Čekičija, ki je zadel za vodstvo Olimpije z 1:0. V nadaljevanju smo spremljali zelo odprto tekmo, ampak na žalost brez spremembe izida in ostalo je pri zmagi Olimpije.

 

Muraši so s tem ob zmagi Rudarja proti Celju zapravili prvo zaključno žogico za potrditev evropske vozovnice. Odločil bo tako neposreden dvoboj proti Celju v soboto, 25. maja 2019 ob 17.55 uri na verjamemo polni Fazaneriji, ko bodo črno-beli lovili vsaj točko. Vstopnice lahko v našem baru kupite vsak delovni dan med 14. in 19. uro ali si jih zagotovite preko spletne prodaje na: https://www.mojekarte.si/si/ns-mura-nk-celje/vstopnice-1108349.html

 

Olimpija Ljubljana : Mura 1:0 (0:0)

 

Vsi na tekmo! #zaevropoide

Značke novice