Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Kous (82' Karničnik), Kozar, Lorbek, Kouter (74' Horvat), Bobičanec, Šušnjara in Maroša (67' Sirk).

Triglav: Curanović, D. Kryeziu (53' Bojić), Elsner, Žurga, Arh Česen, Udovič, Mlakar, E. Kryeziu, Tijanić (92' Pušnik), Kuhar in Majcen.

 

Mura 1:1 Triglav

Arh Česen (AG) 22'; Žurga 25'

 

Dolgo pričakovana tekma je bila borbena že od vsega začetka, gostje pa so v Fazaneriji strnili vrste in Muri niso puščali veliko prostora pri grajenju napadov. Iz razdalje sta dvakrat zapretila Kozar in Kouter, a nista uspela premagati razpoloženega vratarja Curanovića. Fazanerija je premierni zadetek v prvi ligi dočakala v 22. minuti. Po podaji Matica Maruška v kazenskii prostor, je žogo v mrežo Triglava preusmeril njihov branilec Kristjan Arh Česen

 

A slavje na Fazaneriji ni trajalo dolgo. Že tri minute pozneje je obrambi ušel Tom Žurga in ob soočenju premagal še vratarja Šafarića za hitro izenačenje. Zelo blizu zadetka je bil v prvem polčasu tudi Luka Bobičanec, ki je iz prostega strela zadel vratnico.

 

V drugem polčasu je Mura še bolj pritisnila proti vratom Triglava in si pripravila številne priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Večkrat se je izkazal vratar Triglava Curanović, ki je še minulo sezono v Fazaneriji gostoval, kot član ravenskega Fužinarja. Luka Bobičanec je v 82. minuti s strelom iz razdalje še drugič na tekmi zadel vratnico, v samem zaključku srečanja pa je odličen strel s prostega strela tik ob prečki znova ubranil Curanović, tako da je ostalo pri delitvi točk.

 

Trener Mure Ante Šimundža je po tekmi povedal: "Čestitam gostom, ki so si priborili točko. Mi smo imeli veliko priložnosti, predvsem v drugem polčasu in na tej igri lahko gradimo naprej. V prvem delu igre so bili moji igralci še nekoliko zadržani, saj so se morali privaditi na prvo ligo. Dvoboji so močnejši, podaje hitrejše, nasprotniki pa fizično bolj čvrsti. Naše delo je bilo, da smo jih pripravili tako, da na začetku niso podlegli čustvom. Odlično vzdušje na stadionu je nekaj, na kar smo mi navajeni, gledalci pa so vedno naš dvanajsti igralec. Sodnik nam je hitro pokazal dva rumena kartona, gostom pa ne, ampak po mojem mnenju na končni izid ni vplival. Zelo sem zadovoljen z reakcijami mojih igralcev, ki so ob spornih odločitvah ostali mirni. V drugem krogu pričakujem veliko selitev navijačev Mure v Ljudski vrt, ki bo po mojem mnenju dobro napoljen, saj smo tudi mi atraktiven nasprotnik."

Značke novice