Črno-beli so danes gostovali v Mariboru, kjer je bila v izjemni kulisi odigrana tekma 20. kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Muraši so se pred 10.600 gledalci pomerili z vodilno ekipo lige. Tudi tokrat so naši fantje zelo drago prodali svojo kožo. Črno-bele je v Mariboru bodrilo več kot 2000 navijačev, ki so v Ljudski vrt pripotovali iz različnih delov Prekmurja in Slovenije.

 

Muraši so tekmo odigrali v postavi: Obradović (vratar), Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kouter, Lorbek, Šušnjara, Maroša (od 77. Ćerimagić), Horvat (od 86. Bobičanec), Sirk (od 67. Karničnik).

 

V prvem delu prvega polčasa so domačini izrazito pritisnili proti vratom Mure, a se je z odličnimi posredovanji večkrat izkazal Matko Obradović, ki je Mariborčanom s panterskimi posredovanji paral živce. V drugi polovici prvega polčasa so naši fantje vzpostavili ravnotežje na igrišču in postajali vse nevarnejši. Najlepšo priložnost v prvem polčasu je za črno-bele v 27. minuti zapravil Luka Šušnjara, ki je streljal z neposredne bližine vrat, ampak domači branilci so žogo uspeli odbiti z golove črte. Polčas se je tako končal z neodločenim izidom 0:0.

 

Na začetku drugega polčasa je presenetljivo vajeti igre v svoje roke vzela Mura, ki je dobro igro kronala v 52. minuti, ko je po odbiti žogi Kenana Pirića z glavo najprej v prečko žogo poslal Rok Sirk, na odbito žogo je pritekel Amadej Maroša, ki je žogo poslal v gol. Domačini so izid uspeli izenačiti v 62. minuti, ko je žogo v gol Mure, sicer iz prepovedanega položaja, pospravil Marcos Tavares. Na žalost so to sodniki spregledali in do konca tekme se izid ni več spremenil.

 

Muraši so tako še drugič v tej sezoni Ljudski vrt zapustili s točko. Sedaj pa se vse misli usmerjajo proti naslednji prvenstveni tekmi proti Domžalam, ki bo na Fazaneriji v soboto, 2. marca 2019 ob 17. uri premierno odigrana pod reflektorji.

 

Maribor : Mura 1:1 (0:0)

Strelec za Muro: Amadej Maroša.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice