Črno-beli so danes gostovali v Celju, kjer so se v 9. krogu Prve Lige Telekom Slovenije pomerili z domačim prvoligašem. Naši fantje so tekmo dobro pričeli, ampak nikakor niso uspeli zadetki. Najbližje je bil Klemen Šturm, ki je iz prostega strela zadel le prečko. Odlično priložnost je zapravil še Tomi Horvat. Potem pa šok. Iz protinapada so domačini v 31. minuti povedli. Uspešen je bil Rudi Vancaš Požeg. Polčas se je končal z vodstvom Celja z 1:0.

 

Tudi v drugem polčasu so prevladovali črno-beli, ampak pogosto je igra delovalo brezidejno in vidno je bilo, da bodo naši fantje zelo težko dosegli zadetek, čeprav so si pripravili obilico lepih situacij. Celjani so uspeli odbiti vse napade Mure in se na koncu veselili minimalne zmage. Pred našimi fanti pa je že v četrtek, 27. septembra 2018 ob 15.30 uri nova priložnost za dokazovanje, ko bodo naši fantje gostovali v Kranju pri Triglavu.

 

Po tekmi je trener Mure, Ante Šimundža povedal: »Drugi polčas smo bili neprimerno boljši. Dejstvo je, da smo bili tudi prvi polčas najmanj enakovredni. Imeli smo dve tri odlične priložnosti, zadeli tudi prečko. Zaslužili smo si dosti več kot smo dobili. To je nogomet, če ne daš gola zelo težko zmagaš.«

 

Celje : Mura 1:0 (1:0)

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice