Včeraj smo bili priča prazniku v Stožicah, ki je na tribune največjega stadiona v Sloveniji privabil 8800 gledalcev. Od tega je tretjina stiskala pesti za črnobele. Naši fantje niso razočarali svojih pristašev, ki so na koncu točko slavili kot zmago.

 

Mura je sicer dobro krenila v tekmo in nekajkrat nevarno zapretila. Še najbližje zadetku je bil v 27. minuti Rok Sirk, ki je iz lepega položaja streljal preko vrat. V 40. minuti so bili naši fantje kaznovani za zapravljeno. Po strelu Roka Kronavetra je Matko Obradović žogo odbil do Andreasa Vombergarja, ki je žogo pospravil v gol. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Olimpije.

 

Takoj na začetku drugega polčasa so ponovno zapretili črnobeli, ampak niso uspeli zadeti. V 57. minuti je prišlo do najbolj sporne situacije na tekmi. Rok Sirk je stekel v kazenski prostor, kjer je po stiku z vratrjem Olimpije Aljažem Ivačičem padel, ampak sodnik je Roku pokazal le rumeni karton.

 

Za zapravljeno je bila Mura ponovno kaznovana. Za povišanje vodstva na 2:0 je v 68. minuti z odličnim strelom zadel Stefan Savić. Naši fantje se niso predali in v zaključku tekme so uspeli izboriti točko. V 89. minuti  je najprej po prodoru po levi strani z desnico v bližnji vratarjev kot zadel Tomi Horvat. Črnobeli so še bolj pritisnili in v 93. minuti je Tomi Horvat zadel še drugič. Tokrat z močnejšo levico po odlični podaji Špira Peričića. Do konca tekme nismo videli več nič posebnega in sledilo je rajanje črnobelih na Stožicah.

 

Olimpija : Mura 2:2 (1:0)

Strelec za Muro: Tomi Horvat 2x.

Značke novice