Na Fazaneriji smo včeraj spremljali naslednjega v seriji dvobojev med Muro in Mariborom. Črno-beli so z remijem sklenili svojo pot v Pokalu Slovenije za tekočo sezono. V finale se je s skupnim izidom 2:1 uvrstil Maribor.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Obradović, Šturm, Maruško, Bošković, Kous, Lorbek, Kozar (od 65. Čerimagić), Kouter, Šušnjara (od 79. Horvat), Bobičanec, Maroša (od 65. Sirk).

 

Pred okrog 5000 gledalci sta ekipi odigrali taktično disciplinirano tekmo. Predvsem prvi polčas je ponudil bolj malo lepega nogometa, ampak predvsem taktično nadigravanje. Redke priložnosti so ostale neizkoriščene in igri primerno se je prvi polčas končal brez golov.

 

V nadaljevanju so nekoliko bolj podjetno pričeli črno-beli, ampak že v 49. minuti je prišel trenutek odločitve. Dare Vršič, ki je prve prvoligaške korake naredil prav na Fazaneriji, je neubranljivo zadel iz voleja in praktično že odločil potnika v finale. Muraši so sicer v nadaljevanju poskušali zabiti zadetek, ampak jim to ob čvrsti obrambi in odličnem vratarju Maribora nikakor ni uspevalo. Vse do 91. minute, ko je žogo v gol Maribora le pospravil Aleksandar Bošković, a šlo je bolj kot ne za častni zadetek ob koncu tekme.

 

Po koncu tekme so sicer naši fantje prejeli aplavz za prikazano letos v Pokalu Slovenije in na splošno v sezoni. Ne smemo pozabiti, da je bila Mura še dve leti nazaj tretjeligaš, sedaj pa se že enakovredno bori v prvoligaškem prvenstvu in uspešno nastopa tudi v pokalnem tekmovanju. Pravi pristaši, ki jih tudi včeraj na Fazaneriji ni manjkalo, ta napredek zagotovo vidijo in cenijo. Hvala za obisk včeraj in ponovno vabljeni na Fazanerijo v nedeljo, 28. aprila 2019 ob 16.00 uri, ko nas čaka še prvenstveni obračun z Mariborom.

 

Mura : Maribor 1:1 (0:0)

Strelec za Muro: Aleksandar Bošković.

Značke novice