Nogometaši NŠ Mura so v torkovem popoldnevu odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom tekmovalne sezone, ki se začenja z nedeljskim finalom pokala MNZ Murska Sobota v Beltincih. Tokrat so na Kuzmi gostovali pri tamkajšnjem tretjeligašu in slavili s 3:0.

 

Mura je tekmo začela v postavi Šafarić (vratar), Dodlek, Lukač, Žiger, Kisilak, Toth, Lorbek, Bobičanec, Karas, Šlak in Sirk. Prvič je v članski ekipi zaigral Sebastjan Šlak, letnik 1999, ki je član mladinske ekipe. Prvič po aprilu je zaigral tudi branilec Borut Lukač, ki se je tako vrnil po poškodbi kolena, ki jo je staknil na tekmi proti Nafti v Lendavi.

 

Muraši so hitro prevzeli pobudo in skušali s kombinatorno igro priti do vodilnega zadetka. Obramba Tromejnika je držala mrežo nedotaknjeno vse do 40. minute, ko je po preigravanju na levi strani s preciznim diagonalnim strelom Muro v vodstvo popeljal Luka Bobičanec.  Zadetek 24-letnega Hrvata je bil edini v prvem polčasu, ki se je tako končal z vodstvom Mure z 1:0. Ob polčasu je trener Mure Ante Šimundža opravil tri menjave. Namesto Lorbka, Bobičanca in Šlaka so vstopili Vaš, Karničnik in Banjac.

 

Prav rezervist Nikola Banjac je v 48. minuti podvojil vodstvo Mure, potem ko je zadel iz bližine. Murini napadi so se vrstili še naprej, domačini pa so le nekajkrat zapretili z ne preveč nevarnimi protinapadi. V nadaljevanju srečanja je strateg Mure Ante Šimundža priložnost za igro ponudil še Maroši, ki je vstopil namesto Sirka in Kousu, ki je zamenjal Dodleka. Žiga Kous je v 75. minuti lepo zaposlil Žana Karničnika, ki je iz roba kazenskega prostora zabil še tretji zadetek Mure, za končni rezultat 3:0.

 

Nogometaše Mure v nedeljo čaka prva tekmovalna preizkušnja, in sicer derbi z Beltinci v finalu pokala MNZ Murska Sobota. Tekma v Športnem parku Beltinci se bo začela ob 18. uri, glavni delivec pravice pa bo Darjan Kovačič.

Značke novice