Fazanerija je včeraj dala še zadnjega slovenskega potnika v evropska tekmovanja. Črno-beli so za končno četrto mesto in s tem pot v Evropo potrebovali vsaj remi, kar jim je na koncu tudi uspelo. Slabih 4500 gledalcev je na Fazaneriji pripravilo izjemno vzdušje, ki je bilo vsekakor primerno tako pomembni tekmi.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Šafarić, Kous (od 46. Sirk), Bošković, Maruško, Kozar (od 46. Šušnjara), Kouter, Lorbek, Bobičanec, Maroša (od 78. Šporn), Karničnik.

 

Črno-beli so zelo slabo krenili v tekmo, saj so gostje že v 3. minuti povedli. Obrambi Mure je po levi strani pobegnil nekdanji muraš Jure Travner, ki je lepo podal do Luke Kerina, le temu pa ni bilo težko pospraviti žoge v gol Mure. Naši fantje so delovali zmedeno in s precej napakami v igri. Več kot očitno jih je gol Celja precej presekal. Muraši so si sicer pripravili nekaj polpriložnosti, ampak brez prave nevarnosti. Gostje so pretili iz protinapadov, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. Največjo priložnost za izenačenje je imel v zadnji minuti Nino Kouter, ki je z roba kazenskega prostora zadel le vratnico. Na drugi strani je nekaj trenutkov pred tem v kazenskem prostoru Mure ob Maticu Marušku padel otrok Mure Mitja Lotrič, ampak sodnik ni pokazal na belo točko. Polčas se je končal z vodstvom Celja 0:1.

 

Muraši so v nadaljevanje krenili še bolj napadalno. V igro sta vstopila Luka Šušnjara in Rok Sirk. Nagrada je prišla v 51. minuti, ko je prodor Matica Maruška izkoristil Amadej Maroša in z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel za izenačenje. Muraši so imeli v 65. minuti odlično priložnost za vodstvo, a je Luka Šušnjara po kotu povsem neoviran meril mimo vrat Celja. Sledilo je obleganje vrat Mure, ampak brez uspeha. Črno-beli so odbili vse napade Celja, ki si nekih pravih priložnosti ni pripravilo. Po dobrih treh minutah sodniškega podaljška je sodnik odpiskal konec in na Fazaneriji se je pričelo veliko slavje ob uvrstitvi črno-belih v kvalifikacije za Ligo Europa.

 

Mura bo svojo pot pričela v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Europa kot nenosilec. Tekmeca bodo črno-beli dobili na žrebu v Nyonu 19. junija 2019.

 

Mura : Celje 1:1 (0:1)

Strelec za Muro: Amadej Maroša.

Značke novice