Naša članska ekipa je danes v Turčiji odigrala naslednjo pripravljalno tekmo. V mestu Side so se črno-beli pomerili z beloruskim prvoligašem Torpedo-BelAZ Zhodino. Belorusi so tekmo dobil z 2:0. Torpedo je povedel v 13. minuti, ko je izjemen zadetek iz voleja dosegel Karpovich. Muraši so si v prvem polčasu pripravili nekaj priložnosti, ampak zadetka niso zabili in prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Torpeda za 1:0.

 

V drugem polčasu smo spet spremljali dokaj izenačen dvoboj z le enim zadetkom. Spet je bil to zadetek v mreži Mure. Po odličnem protinapadu je vodstvo Torpeda na 2:0 v 59. minuti povišal Krasnov. Muraši so tudi po drugem zadetku Torpeda poskušali z napadi, ampak zadetka niso uspeli doseči. Na Murini strani je bil najbližje zadetku Arpad Vaš, ampak branilec Torpeda je zelo natančen strel z glavo uspel izbiti v kot. Končalo se je z zmago Torpeda z 2:0.

 

Po končanem dvoboju je vtise o tekmi strnil trener Mure, Ante Šimundža: »Moramo povedati, da smo igrali proti kvalitetnemu nasprotniku. Vseeno je to prvoligaški klub. Za nas je to ena izkušnja več. Spet smo odigrali tekmo po šestih aktivnostih v treh dneh. Kar se tiče skupne ocene smo zadovoljni s pristopom in željo. V sami igri pa želimo definitivno biti boljši. Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, ampak tu rezultat še ni prioriteta. Pomembno je, da smo dobili nazaj Žigo Kousa, ki je imel težave s poškodbo in je danes odigral 25. minut. Predstavili smo tudi Filipa Perčiča. Lepo smo porazdelili minute, tako da je večina igralcev dobila priložnost za dokazovanje. V petek nas čaka še ena tekma na kateri bomo poskušali biti na najvišjem možnem nivoju.«

 

Mura : Torpedo-BelAZ Zhodino 0:2 (0:1)

 

Za Muro so tekmo pričeli: Šafarić (vratar), Lukač, Kurbus, Žiger, Pucko, Maruško, Lorbek, Karničnik, Vaš, Bobičanec in Maroša.

 

V nadaljevanju so igrali še: Kozar, Perčić, Kous, Celec, Sirk, Kouter in Šušnjara.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice