Mura je danes na Fazaneriji gostila ljubljanski Bravo, ki se je izkazal za zelo zahtevnega nasprotnika. Muraši so sicer na začetku tekme prevzeli pobudo, ampak v 18. minuti so si naši fantje privoščili zelo veliko napako. Gostje so uspeli prestreči žogo in Haris Kadrić je brez večjih težav matiral Kristjana Matoševića v vratih Mure. Črno-beli po vodilnem zadetku gostov nikakor niso uspeli sestaviti prave igre in gostje so na odmor odšli z minimalnim vodstvom 0:1.

 

V drugem polčasu smo pričakovali pritisk proti vratom Brava, ampak takoj na začetku še en hladen tuš. V. 49. minuti si je neverjetno napako privoščil še vratar Mure, Kristjan Matošević, ki ni uspel izbiti žoge in Haris Kadrić je še enkrat brez težav zadel. Tokrat v prazna vrata. Muraši so bili v šoku in igra nikakor ni stekla. Vse več je bilo napačnih podaj in gostje so si pripravili še nekaj priložnosti. V zadnjih 20. minutah pa so črno-beli le pričeli izrazito pritiskati proti vratom gostov in priložnosti so si pričele sledit. V 81. minuti je po desni strani pobegnil Luka Bobičanec, ki je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Rok Sirk in jo pospravil v gol. Muraši so še bolj pritisnili in izenačujoči zadetek je visel v zraku. V 85. minuti so črno-beli le uspeli izenačiti. Po podaji z leve strani se je odlično znašel Matic Maruško in žogo poslal v gol za izenačenje na 2:2. Povsem ob koncu srečanja si je drugi rumeni karton na tekmi prislužil še Milan Đajić in gostje so tekmo končali z igralcem manj. Muri je na koncu zmanjkalo časa za popoln preobrat, ampak glede na potek tekme moramo biti na koncu s točko več kot zadovoljni.

 

Mura tako štiri tekme pred koncem sezone ohranja 10 točk prednosti pred prvimi zasledovalci s Ptuja. To pomeni, da morajo črno-beli za naslov prvaka osvojiti še eno zmago. Prva priložnost bo naslednjo nedeljo, ko bodo naši fantje gostovali v Novem mestu pri Krki.

 

Mura : Bravo 2:2 (0:1)

Strelca za Muro: Rok Sirk in Matic Maruško

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice