Odličen izkupiček naših kadetov in mladincev, ki so danes v Bakovcih gostili ljubljansko Olimpijo. Na obeh tekmah so bili boljši črno-beli in vseh 6 točk je ostalo v Prekmurju.

 

Kadeti so bili podjetnejši skozi celo tekmo in si pripravili obilo lepih priložnosti. Po zadetkih Vita Štrakla, Jana Bruna Kralja in Luke Harija so črno-beli povedli že s 3:0. V izdihljajih tekme pa so si naši fantje privoščili eno napako v obrambi, ki so jo gostje uspeli realizirati. Tekma se je končala z zmago Mure s 3:1.

 

Težje delo so imeli mladinci, ki so se morali za zmago zelo potruditi. Največ težav je obrambi Mure povzročal Haris Kadrić, ki se ga mnogi spomnite iz prejšnje sezone, ko je v 2. SNL uspešno igral za Bravo. Muraši se niso dali in so bili zelo nevarni iz protinapadov. V drugem polčasu je dvakrat na podoben način obrambo Olimpije preigral Filip Perčić, ki je dosegel prva uradna zadetka za Muro. Med tednom je v Kranju debitiral tudi v članski ekipi. Črno-beli so do konca tekme uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno in na koncu slavili veliko zmago z 2:0.

 

U17 Mura : Olimpija 3:1 (1:0)

Strelci za Muro: Vito Štrakl, Jan Bruno Kralj in Luka Hari.

 

U19 Mura : Olimpija 2:0 (0:0)

Strelec za Muro: Filip Perčić 2x.

Značke novice