Po nekaj mesecih je na sporedu spet obračun, ki na noge dvigne celotno Pomurje. Mura se v nedeljo odpravlja na posebno gostovanje v Lendavo. Ponovno je pričakovati invazijo črno-belih navijačev v bližnji lendavski športni park, ki bo gostil derbi 2. SNL med Nafto 1903 in Muro. Vstopnice za obračun si lahko zagotovite že v preprodaji. Predstavniki Nafte 1903 bodo vstopnice za obračun med Nafto 1903 in Muro prodajali tudi pri šanku na Fazaneriji v soboto, 2. septembra 2017 med 14. in 17. uro.

 

Mura in Nafta 1903 sta se sicer nazadnje udarili v prejšnji sezoni še v tretjeligaškem tekmovanju, ko so po tekmi preobratov na domačem terenu slavili naftaši s 5:2. Verjamemo, da bo tokrat drugače in bo zmaga romala v Mursko Soboto.

 

Ekipi sta sicer v premierno 2. SNL krenili v različnem ritmu. Črno-beli so vodilna ekipa lige s popolnim izkupičkom štirih zmag in lepo gol razliko 11:1. Nafta 1903 pa je sezono pričela nekoliko slabše. Naftaši so vknjižili dve domači zmagi (Dob in Krka) ter dva gostujoča poraza (Bravo in Tabor). Imajo pa tudi precej slabši izkupiček danih in prejetih zadetkov 3:3.

 

Moštvi kaznovanih igralcev nimata. Po besedah iz klubov naj ne bi bilo tudi večjih težav s poškodbami. Tako, da si lahko obetamo obračun trenutno najboljših ekip, kar jih premore Pomurje. Derbi se bo pričel v nedeljo, 3. septembra 2017 ob 17. uri v Lendavi.

 

Komentar trenerja Mure, Anteja Šimundže pred tekmo z Nafto 1903:

 

Značke novice