Črno-beli so danes ob 17. uri na igrišču z umetno travo gostili drugoligaša Dravo iz Ptuja. Ekipi sta odigrali podaljšano tekmo, kjer je en polčas trajal približno 55. minut. Mura je tekmo ponovno odigrala v dveh postavah. V prvem polčasu so igrali: Šafarić (vratar), Rebernik, Bošković, Laci, Šturm, Kozar, Sočič, Ćerimagić, Kouter, Perčić in Žižek. Gostje so že po nekaj minutah povedli z 0:1. V nadaljevanju pa smo spremljali enosmerni promet proti vratom Drave. Črno-beli so le nekaj minut kasneje po zaslugi Kevina Žižka izid izenačili. Muro je v vodstvo z odlično izvedenim prostim strelom popeljal Klemen Šturm. Izid prvega dela 3:1 je s strelom pod prečko postavil Nino Kouter.

 

V drugem polčasu so za Muro igrali: Obradović (vratar), Šipoš, Andrejč, Peričić, Pucko, Antolin, Lorbek, Šušnjara, Maroša, Zorman in Sirk. Tudi drugi del tekme so dobili črno-beli. Dvakrat je namreč za Muro zadel mladinec Maksimiljan Zorman in postavil končni izid 5:1. V vratih Mure se je izkazal tudi Matko Obradović, ki je obranil 11-metrovko gostov.

 

Danes je Mura nastopila v precej okrnjeni postavi, saj so zaradi viroze tekmo izpustili: Žiga Kous, Matic Maruško, Žan Karničnik, Tomi Horvat in Jon Šporn. So pa posledično priložnost za igro dobili številni mladinci in kadeti: Žiga Laci, Luka Sočič, Filip Perčić, Alen Andrejč, Aljoša Šipoš, Aljaž Antolin in Maksimiljan Zorman.

 

Pred našimi fanti sta sedaj dva dneva počitka, potem pa sledi odhod na priprave v Turčijo.

 

Mura : Drava 5:1 (3:1)

Strelci za Muro: Maksimiljan Zorman 2x, Kevin Žižek, Klemen Šturm, Nino Kouter.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice