Na zadnjo marčevsko nedeljo so nogometaše Mure in Aluminija na Fazaneriji pričakali idealni pogoji za igranje nogometa.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Obradović (vratar), Karničnik, Peričić (Bošković 61'), Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Šušnjara (Ćerimagić 80'), Kouter, Bobičanec (Horvat 71') in Maroša.

 

Tekmo si je ogledalo dobrih 2500 gledalcev, ki so prvo izjemno priložnost videli že v 4. minuti, ko so se gostje reševali z izbijanjem z golove črte. Naslednjo veliko priložnost Mure smo videli v 17. minuti po podaji iz kota, ampak še enkrat več je mreža Aluminija ostala nedotaknjena. V 21. minuti pa končno vodstvo Mure. Z desne strani je podal Luka Šušnjara in idealno zaposlil Amadeja Marošo, ki je žogo z glavo preusmeril v gol. Po Murinem vodstvu so vajeti igra v svoje roke vzeli gostje, ki pa niso uspeli izkoristiti nekaj polpriložnosti in Mura je prvi polčas dobila z minimalno prednostjo.

 

V drugi polčas so bolj napadalno krenili igralci Aluminija, ki pa niso uspeli priti do zadetka, je pa to v 52. minuti uspelo Muri. Luka Bobičanec je s peto idealno zaposlil Luko Šušnjaro, ki je z močnim strelom ob bližji vratnici zabil za vodstvo Mure z 2:0. Le tri minute kasneje je Mura dosegla še tretji zadetek. Po protinapadu je po desni strani ušel Nino Kouter, ki je rutinirano zadel v daljši vratarjev kot. Muraši so do konca tekme uspešno odbili vse napade Aluminija in se veselili nove visoke zmage.

 

Pred črno-belimi je sedaj polfinalni pokalni obračun v Mariboru. Tekma bo odigrana v sredo, 3. aprila 2019 ob 20. uri na stadionu Ljudski vrt. Vstopnice za Murin sektor si lahko zagotovite v baru na stadionu vsak delovni dan med 14. in 18. uro.

 

Mura : Aluminij 3:0 (1:0)

Strelci za Muro: Amadej Maroša, Luka Šušanjara in Nino Kouter

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice