Muraši so včeraj v Mariboru, kjer jih je spremljalo približno 500 navijačev, odigrali prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije proti domačemu Mariboru. Domačini so si v zaključku tekme z izjemno natančnim strelom Dina Hotića priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo, ki bo na Fazaneriji v sredo, 24. aprila 2019 ob 19.30 uri.  

 

Mura je obračun odigrala v postavi: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec (od 65. Karničnik), Šušnjara (od 81. Horvat), Maroša (od 75. Sirk).

 

Obe ekipi ste tekmo pričele zelo previdno. Očitno je bilo bolj pomembno ne prejeti zadetek, kot pa ga doseči. V prvem polčasu je sicer nekoliko prevladoval Maribor, ampak več nevarnih situacij si je priigrala Mura, ki pa jih na žalost ni uspela izkoristiti in prvi polčas se je končal brez zadetkov.

 

Podobno previdno igro smo spremljali tudi v drugem polčasu. So si pa v nadaljevanju nekoliko več priložnosti priigrali domačini. Še najbližje zadetku je bil v 59. Marcos Tavares, ki je meril mimo desne vratnice Obradovićevih vrat. Na drugi strani je bila Mura najbližje zadetku po strelu Luke Šušnjare, kjer se je žoga od Dina Hotića odbila v kot. V 85. minuti pa je Mariboru uspelo preiti v vodstvo. Ravno Dino Hotić je močno nameril iz 25. metrov in zadel zgornji desni kot Murinih vrat. Tekma se je končala z minimalno prednostjo Maribora z 1:0, a pred nami je še povratna tekma na Fazaneriji, ki bo odločila potnika v finale, ki bo letos odigrano v Celju.

 

Pred našimi fanti je sedaj prvenstveno gostovanje v Novi Gorici. Tekma z Gorico bo odigrana v nedeljo, 7. aprila 2019 ob 14.45 uri v novogoriškem športnem parku.

 

Ne pozabite, da so že v prodaji tudi posamične vstopnice za naslednjo domačo tekmo, ko bo v četrtek, 11. aprila 2019 ob 18. uri v Fazaneriji gostovala Olimpija. Zagotovite si jih lahko vsak delovni dan med 14. in 18. uro v baru na Fazaneriji ali preko spletne prodaje.

Značke novice