Danes ob 14.30 uri se bodo črno-beli na Fazaneriji v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili z velenjskim Rudarjem, s katerim so letos že odigrali štiri srečanja. Ekipi sta se trikrat pomerili v prvenstvu in enkrat v pokalu. Rudar je dobil obe tekmi v Velenju, in sicer s 3 : 2 in 1 : 0, črno-beli pa so doma slavili z 2 : 1 v prvenstvu in 1 : 0 v pokalnem tekmovanju.

 

Mura in Rudar sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej pomerila 46 srečanjih, precej uspešnejši pa so naši nogometaši. Črno-beli so namreč dobili 21 tekem, 14 tekem se je končalo z remijem, nogometaši Rudarja pa so dobili 11 tekem.

 

Še bolj zanesljivi so Muraši na Fazaneriji, kjer je bilo odigranih 24 tekem, 14 od teh so dobili črno-beli, 8 tekem se je končalo z delitvijo točk, le dvakrat pa je Rudarju uspelo slaviti v Murski Soboti. To se je nazadnje zgodilo 28. novembra 1999, ko so "Knapi" zmagali s 3 : 0.

 

Kot zanimivost dodajmo, da so se vse tekme v sezoni 1996/97 končale z delitvijo točk, kar trikrat je bil rezultat 1 : 1, enkrat pa se je tekma končala brez zadetkov.

 

Najvišja zmaga Mure nad Rudarjem med prvoligaši je bila 4 : 0, kar se je doslej zgodilo dvakrat, in sicer v sezonah 2012/13 (dvakrat je zadel Eterović, enkrat Bohar in Travner) in 1998/99 (Baranja, Gutalj, Škaper in Ristič).

 

S prodajo vstopnic pred tekmo pričnemo ob 13.30 uri, takrat bo možen tudi vstop na stadion. Cene vstopnic na dan tekme: glavna tribuna 12 EUR, ostale tribune 10 EUR in otroške vstopnice 5 EUR. Stojišča niso v prodaji.

 

Vstop na severno tribuno bo možen le po poti okrog igrišča z umetno travo. Opozarjamo vas, da vnos dežnikov na stadion ni dovoljen. Dežnike je potrebno pustiti pri vhodu.

 

Prosimo, da navijate športno in kulturno ter ob ogledu tekme upoštevate navodila varnostnikov in rediteljev.

 

Vabljeni!

Značke novice