Danes smo na Fazaneriji spremljali izjemno razburljivo tekmo, ki je ponudila šest zadetkov in na koncu neodločen izid. Muraši so tekmo odigrali v postavi: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Horvat, Ćerimagić (od 53. Kouter), Šušnjara (od 72. Bobičanec), Maroša (od 61. Sirk).

 

Črno-beli so zelo slabo vstopili v tekmo in že po 4. minutah zaostajali z 0:1. Matka Obradovića je s strelom ob bližnjo vratnico prelisičil Žiga Škoflek, ki je izkoristil napako obrambe Mure. Muraši so v nadaljevanju zaigrali precej boljše in v 30. minuti so črno-beli po zaslugi Armina Ćerimagića, ki je izkoristil podajo Amadeja Maroše, izid poravnali na 1:1. Do konca polčasa so bili naši fantje še nekajkrat zelo nevarni, a je ostalo pri neodločenem izidu 1:1.

 

V drugem polčasu spet nekaj nevarnih akcij Mure in spet vodstvo Rudarja. Po lepi podaji z leve strani je v 54. minuti še drugič povsem neovirano zadel Žiga Škoflek, ki je tokrat z glavo žogo pospravil v gol. V 66. minuti so bili naši fantje le nekaj centimetrov oddaljeni od izenačenja, ko je iz prostega strela Žiga Kous zadel vratnico. Le dve minuti kasneje kazen na drugi strani. Milan Tučić je preigral Aleksandarja Boškovića in premagal še nemočnega Matka Obradovića. Muraši se niso predali in v 80. minuti je po odlični podaji Klemna Šturma izid znižal Nino Kouter, ki je z glavo žogo pospravil v gol. Muraši so nadaljevali s pritiskom in v 93. je Rok Sirk poskrbel za izenačenje na 3:3. V izdihljajih tekme so gostje prišli do še enega zadetka, ki pa so ga sodniki razveljavili. Ostalo je pri neodločenem izidu in novi točki za Muro.

 

Pred našimi fanti je sedaj nekoliko lažji teden, saj je naslednja tekma po izjemno napornem ritmu na sporedu v soboto, 11. maja 2019 ob 15.20 uri.

 

Mura : Krško 3:3 (1:1)

Strelci za Muro: Armin Ćerimagić, Nino Kouter in Rok Sirk.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice