Črno-beli so včeraj na Fazaneriji pred okrog 3000 glasnimi navijači gostili vodilno ekipo Prve Lige Telekom Slovenije - Domžale in po odlični igri vknjižili visoko zmago s 5:1. Da bo to tekma Mure je bilo vidno že po 6. minutah, ko je prvi mrežo gostov s strelom v daljši vratarjev kot načel Žiga Kous. Po vodstvu Mure so na igrišču zagospodarili gostje, ki pa so le s težavo prihajali do lepih situacij. Na drugi strani je bila iz protinapadov izjemno nevarna Mura. V 29. minuti je obrambi gostov pobegnil Luka Šušnjara. Tilen Klemenčič ga je nepravilno ustavil in si prislužil rdeči karton. Muraši so dobili tudi enajstmetrovko, ampak jo je zastreljal Luka Bobičanec. V 37. minuti pa so črno-beli le povišali svojo prednost. Po odlični akciji Luke Bobičanca in Roka Sirka je žogo v mrežo gostov potisnil Nino Kouter. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure z 2:0.

 

Tudi v nadaljevanju je bila Mura izjemno nevarna. V 60. minuti je še enkrat več gostujoči obrambi ušel Luka Šušnjara in brez težav premagal gostujočega vratarja za 3:0. Domžalčani so znižali zaostanek v 68. minuti, ko je tudi po nespretnem posredovanju Deana Šafarića z desne strani zadel Tonči Mujan. Toda muraši so hitro odgovorili, v 72. minuti je Šušnjara prehitel debitanta Kobieja Morrisa in z leve strani matiral Miliča za 4:1. Potem pa je prišel na vrsto še najlepši trenutek na tekmi, ko je po lepi podaji Žana Karničnika proti gostujočemu vratarju stekel Nino Kouter in ga premagal z izjemno izvedeno rabono. Zadetek Nina Kouterja je takoj postal spletna senzacija. Evforično vzdušje na tribunah Fazanerije je trajalo vse do konca tekme, ki jo je Mura zasluženo dobila z visokih 5:1.

 

Po tekmi je trener Mure Ante Šimundža povedal: »Definitivno je ta tekma pomembna za dodaten dvig samozavesti, ampak mi se zavedamo svoje kvalitete. Smo ponižni in delovni.«

 

Mura : Domžale 5:1 (2:0)

Strelci za Muro: Žiga Kous, Luka Šušnjara 2x in Nino Kouter 2x.

 

Postava Mure: Šafarić, Kous (od 46. Karničnik), Kouter, Bobičanec (od 75. Maruško), Bošković, Šturm, Kozar, Peričić, Lorbek, Šušnjara, Sirk (od 65. Horvat).

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice