Naša članska ekipa je danes gostovala v Novi Gorici, kjer je odigrala tekmo 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti domači Gorici. Ante Šimundža se je odločil, da bo danes precej premešal enajsterico Mure. Muraši so namreč tekmo odigrali v postavi: Obradović (vratar), Kous, Bošković, Peričić, Pucko, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Ćerimagić (Kouter), Horvat (Bobičanec) in Sirk (Karničnik).

 

Muraši so zelo ofenzivno krenili v tekmo in si v prvi polovici polčasa priigrali nekaj zelo lepih priložnost, ampak predvsem Luka Šušnjara in Rok Sirk nista uspela zabiti gola. V zaključku prvega polčasa so do nekaj polpriložnosti prišli tudi domačini, a izid se ni spremenil in prvi polčas se je končal z začetnih 0:0.

 

Dokaj previden začetek drugega polčasa se je razplamtel v 54. minuti, ko je nespretno v kazenskem prostoru posredoval domači branilec Uroš Celcer, ki je namerno igral z roko in sodnik je pokazal na belo točko. 11-metrovko je uspešno izvedel Rok Sirk, ki je tako po strelskem postu le uspel zabiti svoj 11 zadetek v tekoči sezoni Prve lige Telekom Slovenije in se tako zavihtel na drugo mesto liste strelcev. V nadaljevanju polčasa so se domačini trudili izid poravnati, ampak izjemno čvrsta obramba Mure jim je dovoljevala le redke priložnosti. Še najbolj so bili Goričani nevarni iz prostih strelov z roba kazenskega prostora, ki pa jih niso uspeli pretvoriti v zadetke. Mura je odbila vse napade in tri točke so odšle v Mursko Soboto.

 

Pester ritem tekem se za naše fante nadaljuje že v četrtek, 11. aprila 2019 ob 18. uri, ko na Fazanerijo prihaja drugouvrščena ekipa lige ljubljanska Olimpija. Vstopnice si lahko že zagotovite v našem baru na stadionu vsak dan med 14. in 19. uro ter preko spletne prodaje na: https://www.mojekarte.si/si/ns-mura-nk-olimpija/vstopnice-1108345.html

 

Gorica : Mura 0:1 (0:0)

Strelec za Muro: Rok Sirk.

Značke novice