Danes je bila pri Gradu na Goričkem odigrana finalna tekma Pokala MNZ MS za preteklo sezono 2017/18. Podobno kot sezono pred tem je tudi tokrat naslov pripadel črno-belim iz Fazanerije.

 

Mura je tekmo odigrali v precej premešani postavi. Kar nekaj igralcev je tekmo izpustilo. Med drugimi Nino Kouter, Alen Kozar, Luka Bobičanec, Klemen Šturm, Špiro Peričić

 

Naši fantje so tekmo pričeli v postavi: Nevistić (vratar), Karničnik, Kurbus, Kepir, Pucko, Sočič, Maruško, Marič, Horvat, Šlak in Maroša. Muraši so prevladovali skozi celotno tekmo. Prvi zadetek pa so uspeli zabiti v 21. minuti, ko je zadel Žan Karničnik. Do konca polčasa so črno-beli zapravili še nekaj lepih priložnosti, ampak ostalo je pri minimalnem vodstvu z 0:1.

 

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še: Perčić, Lorbek, Kous in Sirk. Muraši so prednost podvojili v 56. minuti, ko je z glavo lepo zadel Sebastjan Šlak. V 64. minuti je do zadetka prišel še Amadej Maroša. Končni izid 0:4 je z drugim zadetkom na tekmi v 80. minuti postavil Sebastjan Šlak. Muraši so tekmo mirno pripeljali do konca in tako še drugo sezono zapored osvojili naslov pokalnega prvaka MNZ MS.

 

Grad : Mura 0:4 (0:1)

Strelci: Sebastjan Šlak 2x, Žan Karničnik in Amadej Maroša.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice