Na Fazaneriji je Mura v 3. krogu pokala MNZ Murska Sobota pričakala stare rivale iz Beltincev. Proti obrabno naravnanim gostom je Mura zabeležila zanesljivo zmago in se tako uvrstila v polfinale pokala MNZ Murska Sobota.

 

Mura 4:0 Beltinci

Bobičanec 38', Sirk 58', Maruško 81', Kouter 85'

 

Mura: Šafarić, Dodlek, Bošković (46' Kurbus), Lukač, Karničnik, Lorbek, Kozar (60' Maruško), Vaš, Šušnjara (66' Kouter), Bobičanec (46' Kous), Sirk (70' Maroša).

 

Beltinci so tekmo začeli zelo zagnano in obrambno naravnano, tako da so muraši težko prihajali do resnejših priložnosti. Zavzeti gostje so v prvem polčasu poskrbeli tudi za nekaj ostrih štartov, ki pa se k sreči niso končali s kakšno poškodbo v vrstah Mure. Mura je dolgo lomila odpor Beltincev, ob koncu prvega polčasa pa je vendarle uspela povesti. S strelom po tleh z leve strani kazenskega prostora je v 38. minuti zabil Luka Bobičanec, ki je tako postavil rezultat prvega polčasa.

 

V pokalu MNZ Murska Sobota je na voljo pet menjav, kar je izkoristil trener Mure Ante Šimundža. Že ob polčasu sta v igro vstopila Kous in Kurbus, v nadaljevanju pa so vstopili še Maruško, Kouter in Maroša.

 

V drugem polčasu je Mura še bolj zavladala na igrišču, nogometašem Beltincev pa so pojenjale moči. Vodstvo je v 58. minuti po podaji Nika Lorbka podvojil Rok Sirk. Vrata Mure je tokrat zasedal Dean Šafarić, ki se je izkazal obakrat, ko mu je bilo potrebno resneje posredovati. Ob predložku v kazenski prostor je požel aplavz občinstva po panterskem posredovanju, kot zmagovalec pa je izšel tudi iz dvoboja ena na ena z napadalcem Beltincev. Proti koncu srečanja je Mura povsem zavladala na igrišču in priložnosti so si vrstile ena za drugo. Za 3:0 je zabil Matic Maruško, le štiri minute za tem pa je po odlični podaji Karničnika, ki je preletela beltinškega vratarja, žogo iz neposredne bližine v gol pospravil Nino Kouter.

 

Posnetek tekme

Značke novice