Do konca prvenstva nas loči še pet tekem, prva od teh pa bo v soboto odigrana v Krškem, ki je vse do danes za naše nogometaše neosvojiva trdnjava. Zgodovina dvobojev s Krškim sega predvsem v drugoligaško konkurenco, kjer sta se ekipi pomerili petnajstkrat, trikrat pa smo se s Krčani pomerili tudi v letošnji prvi ligi.

 

S Krškim smo doslej v prvi in drugi ligi odigrali 18 tekem, ob tem pa smo slavili 4-krat, 6 tekem se je končalo z remijem, Krčani pa so bili boljši na 8 tekmah. Stadion Matije Gubca v Krškem je eden redkih v Sloveniji, na katerem Muraši še nismo okusili slasti zmage. S Krčani smo se pri njih pomerili na 7 tekmah, domačini so dobili 4 tekme, 3 tekme pa so se končale z neodločenim izidom.

 

Tudi letos so Krčani v medsebojnih dvobojih uspešnejši, saj so dobili dve tekmi (0 : 1 na Fazaneriji in 2 : 0 v Krškem), medtem ko so naši nogometaši enkrat slavili na Fazaneriji. Rezultat v 23. krogu je bil kar 5 : 0, kar je tudi najvišja zmaga na medsebojnih dvobojih.

 

Verjamemo, da bomo že v soboto razmerje zmag v letošnji sezoni izenačili na 2 : 2, kar bi tudi v teoriji pomenilo, da smo izpolnili naš primarni cilj - obstanek v ligi. V primeru zmage bi namreč prednost pred Gorico štiri kroge pred koncem znašala 12 točk, ker pa imamo boljši medsebojni izkupiček, pa bi tudi v primeru enakega števila točk bili v boljšem položaju.

 

Se vidimo v Krškem!

Značke novice