Tudi v NŠ Mura se zavedamo pomena krvodajalstva. Z veseljem smo se odzvali projektu nešega sponzorja zavarovalnice Generali, ki se na ta način želi pokloniti okolju, v katerem deluje, in se ljudem zahvaliti za zaupanje.

 

Kri bomo darovali v ponedeljek, 18. marca 2019, ob 9. uri v Splošni bolnišnici Murska Sobota, na oddelku za transfuzijsko medicino (Ulica dr. Vrbnjaka 6, Murska Sobota).

 

Poslovni direktor NŠ Mura Aleš Kegelj je pred krvodajalsko akcijo povedal: »V NŠ Mura živimo z našimi navijači in v naši povezanosti imamo posluh zlasti za tiste, ki potrebujejo pomoč. Če lahko s tem, da darujemo kri, pomagamo, to tudi z veseljem storimo. Gre za majhno gesto, ki lahko reši marsikatero življenje. To je zahvala za vse, ki nam stojijo ob strani že vrsto let.«

 

V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri. Darovalec lahko postane vsak med 18. in 65. letom starosti, ki ima najmanj 50 kg. Kri lahko darujemo štirikrat (moški) ali trikrat (ženske) na leto. Darovanje krvi je prostovoljno, brezplačno in anonimno. Z darovano krvjo preko transfuzije bolnikom nadomeščajo sestavino krvi, ki jim je primanjkuje.

 

Pridružite se skupni akciji z nogometaši, obiščite redne krvodajalske akcije ali se ob četrtkih med 7.00 in 11.00 oglasite na Oddelku za transfuzijsko medicino Murska Sobota. En krvodajalec lahko pomaga več bolnikom hkrati. 

 

Hvala za vaš doprinos h krvodajalski akciji.

Značke novice