Naši nogometaši bodo jutri na Fazaneriji odigrali še zadnjo tekmo v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije. Usoda je hotela, da bo Murska Sobota prizorišče boja za evropsko vstopnico. Sami smo pred zadnjim krogom v boljšem položaju, saj nam ustrezata dva od treh končnih rezultatov.

 

V kvalifikacije za Ligo Evropa namreč napredujemo v primeru zmage in remija, zgolj poraz pa je tisti, ki bi nas pustil pred vrati Evrope. Celje bi se namreč v tem primeru po točkah izenačilo z nami, glede na to, da se ob tem gledajo medsebojne tekme, pa bi Grofje osvojili končno četrto mesto.

 

Spomnimo, da smo se s Celjem letos pomerili trikrat. Prvi dve tekmi so Celjani dobili z 1 : 0, najprej na Areni Petrol, potem še na Fazaneriji. Tretja letošnja tekma pa je pripadla našim nogometašem, ki so v Celju slavili z 2 : 0, potem ko sta že prvih štirih minutah zadela Alen Kozar in Nino Kouter.

 

Ne bo se prvič zgodilo, da se bo ravno na tekmi s Celjem odločalo o potniku v evropska tekmovanja. V sezoni 2011/12 je prav tako zadnja domača tekma s Celjem odločala o tem, če bomo igrali v Evropi. Takrat smo proti Celjanom potrebovali zmago in jo tudi dosegli, naš konkurent Koper pa ni uspel slaviti v Mariboru. Za črno-bele so takrat ob zmagi s 3 : 0 zadeli Damjan Bohar, Dragan Jelić in Nusmir Fajić.

 

Jutri vsi na Fazanerijo! #zaevropoide

Značke novice