Črno-beli so danes gostovali v Domžalah, kjer so v izdihljajih tekme uspeli iztržiti neodločen izid. Muraši so sicer tekmo, ki si jo je v živo ogledalo tudi precej črno-belih pristašev, pričeli odločno in takoj prevzeli pobudo, ampak tega niso uspeli kronati z zadetkom. To pa je uspelo domačinom, ki so v 24. minuti izvedli hiter protinapad, ki ga je uspešno zaključil Agim Ibraimi. Le nekaj minut kasneje se Domžalčani ostali brez Kobbie Morrisa, ki je dobil dva rumena kartona. Muraši so še bolj zagospodarili na igrišču, ampak zadetka do konca polčasa niso uspeli zabiti.

 

Črno-beli so v drugi polčas krenili odločno in praktično celoten drugi del se je igralo na polovici Domžal, ki so se postavile zelo obrambno. Ta obrambna taktika je Domžalam zelo dobro uspevala, saj so črno-beli le s težavo prihajali do lepih priložnosti. V 59. minuti so naši fantje imeli že dva igralca več na igrišču. Po zelo grobem štartu na Nika Lorbka je neposredni rdeči karton prejel Senijad Ibričić. V 85. minuti so domačini po napaki v napadu Mure prišli do protinapada in vodstva z 2:0. Zadel je Tilen Klemenčič. Izgledalo je, da bodo črno-beli ostali praznih rok, ampak naši fantje se niso predali in nagrada je prišla. Le dve minuti kasneje je namreč Rok Sirk znižal vodstvo Domžal na 2:1. Sledil je še izrazitejši pritisk proti vratom Domžal in v 93. minuti je Rok Sirk z glavo zabil za 2:2 in veliko veselje navijačev Mure na tribunah v Domžalah.

 

Požrtvovalnost črno-belih do zadnje minute se je danes obrestovala. Prvič v tej sezoni so se naši fantje uspeli vrniti po zaostanku. Prav zaradi tega je ta točka proti Domžalam še posebej pomembna. Sedaj je pred nam reprezentančni premor, potem pa na Fazanerijo prihaja Rudar iz Velenja.

 

Domžale : Mura 2:2 (1:0)

Strelec za Muro: Rok Sirk 2x.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice