banner_carno_bejli_kout.png
thumb_1202_default_big.jpeg

ANALIZA TRENERJA

ANALIZA MLADINCI: Storjen korak k najboljšim

Trener mladincev Darjan Slavic o končani sezoni in pripravah na naslednjo.

Mladi

sreda, 1. julij 2020, 15.19

Medtem ko se je člansko prvoligaško tekmovanje in pokal po prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa nadaljevalo, se je Nogometna zveza Slovenije odločila za prekinitev tekmovanj v mladinsk in kadetski kategoriji. Tako je bila mladinska liga prekinjena po 17. krogu, po katerem je Mura zasedala 3. mesto. Ker je ostalo neodigranih še 9 krogov, je analiza pretekle sezone otežena, v uvodu opozarja trener Darjan Slavic.

Storjen korak k najboljšim nogometnim šolam v državi

"Pred sezono smo si zadali cilj, da naredimo korak naprej in se približamo najboljšim nogometnim šolam v Sloveniji - uvrstitev med prvih pet v ligi in uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. To bi bilo sanjsko, saj bi bilo finale odigrano na Fazaneriji. Igralci so bili pravi vse od začetka priprav. Že sam podatek, da so se sami odpovedali maturantskim izletom, kaže njihovo ambicioznost in željo po napredku. Zato smo vsi skupaj dokončno odločitev o predčasno zaključenem prvenstvu sprejeli še toliko težje. Po 17. krogih smo na 3. mestu 1. SML, v 13. krogu pa smo igrali tekmo za jesenskega prvaka. Preteklo je natano 20 let od zadnje uvrstitve mladincev Mure med prva tri mesta, zato smo s sezono v rezultatskem smislu lahko več kot zadovoljni," pravi trener.

Mladinci konkurirajo za člansko ekipo

"Najbolj pomemben podatek je, da je danes iz te generacije 8 igralcev konkurenčnih za člansko ekipo. To so Dušan Gyergyek, Aljoša Šipoš, Alan Kaučič, Luka Hren, Aljaž Antolin, Luka Marič, Kai Cipot, Žiga Laci pa je prestopil v AEK Atene v zimskem prestopnem roku. Izmed teh ima pet igralcev profesionalno pogodbo, kar je glavni cilj nogometne šole," poudarja Slavic. Kljub prekinitvi mladinci že od 25. maja naprej trenirajo ob upoštevanju ukrepov in priporočil NZS in NIJZ. "Treningi potekajo do 3. julija, v tem času smo odigrali tudi tri pripravljalne tekme. Cilj je, da se igralci približajo stanju, v katerem so bili pred prekinitvijo prvenstva," dodaja. Prav prekinitev pa je zelo vplivala na razvoj mladih igralcev. "Igralci so v času prekinitve trenirali doma po navodilih trenerjev, ampak se tak način pri nogometu ne da nadomestiti in primerjati z normalnim trenažnim procesom. Pri vseh športih je za napredek vsakega posameznika pomembna konkurenca na treningu in tekme, pri nogometu pa še posebej telesni stik (duel igra), ki se je ne da nadomestiti z inidividualnim treningom."

Prekinitev zavira razvoj

Pri mladincih trenutno trenirajo letnik 2002 in 2003, ki sestavljajo ekipo U19 v novi sezoni. "Igralce letnika 2002 dobro poznam, saj sem jih že treniral pri kadetih pred dvema sezonoma. Gre za zelo dobro tehnično podkovano selekcijo, ki je imela že pomembno vlogo v letošnji sezoni, čeprav je šlo za mlajše igralce. Igralce letnika 2003 sem do sedaj spremljal na tekmah 1. SKL.Cilj, je da priprave do nove sezone izkoristimo za fizično pripravo, se spoznamo in v novo sezono štartamo čim bolj ugirani. Cilje si vedno določimo pred začetkom sezone, ko je kader kompletiran in po odigranih pripravljalnih tekmah. Prvotni cilj ostaja isti - da igralci čim bolj napredujejo v vseh segmentih nogometne igre na in izven igrišča," pravi trener mladincev, ki je kritičen do odločitve NZS. "Moje mnenje je, da se je NZS prehitro odločila za predčasno prekinitev sezone za 1. SML in 1. SKL. Igralci mladinske in kadetske prve lige so potencialni reprezentanti in vrhunski športniki. Zato jih ne bi smeli obravnavati enako kot igralce amaterskih lig."

Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Aluminij 0 0 0 0 0
2 Bravo 0 0 0 0 0
3 CB24 Tabor Sežana 0 0 0 0 0
4 Celje 0 0 0 0 0
5 Domžale 0 0 0 0 0
6 Gorica 0 0 0 0 0
7 Koper 0 0 0 0 0
8 Maribor 0 0 0 0 0
9 Mura 0 0 0 0 0
10 Olimpija Ljubljana 0 0 0 0 0
Naslednja tekma
NKCelje_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telekom Slovenije 2020/2021

Štadion Z'dežele

sobota, 22. avgust 2020

ZLATI SPONZORJI

 

 

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti