banner_carno_bejli_kout.png
Mura_28-7-2022_StPatrick'sAthletic 03.jpg

POGOVOR

Kai Cipot o novi vlogi, nasvetih starejših soigralcev in željah v nadaljevanju

Nogometaši so imeli včeraj in danes prosto, da se odpočijejo, zbistrijo misli in se jutri v polni osredotočenosti vrnejo nazaj na trening.

Članska ekipa

torek, 2. avgust 2022, 14.08

Eden tistih, ki mu je počitek prišel prav, je tudi Kai Cipot, ki je v zadnjem času nepogrešljiv v obrambi čarno-bejlih, na zadnjih petih tekmah je zbral vseh devetdeset minut. Vloga v napadu je zdaj zanj že preteklost. »Zelo dobro se počutim v obrambi in mislim, da lahko tu najbolj pomagam ekipi. Ta igralni položaj mi je domač že iz mlajših selekcij,« pravi starejši izmed bratov Cipot, ki na prilagajanje v srcu obrambe ni imel večjih težav. »Mislim, da je bila ta menjava vloge opravljena brez večjih težav. Na začetku mi je veliko pomagal Mile Anđelković, zdaj pa se veliko pogovarjam in poslušam nasvete s strani Gregorja Balažica ter jih poskušam upoštevati in čim bolje oddelati tekmo na terenu,« pravi.

S tem, kar je prikazal na zadnjih tekmah je zadovoljen, čeprav se mu vmes še prikrade kakšna napaka. »Te napake si seveda želim odpraviti, jih anulirati, zato poslušam vse, kar mi imajo trener in soigralci za povedati. V zadnjem času sva branilski par tvorila s Kobiejem in mislim, da sva se dobro ujela. Je pa po drugi strani res, da smo v tem času dobili tudi precej zadetkov, kar bo seveda potrebno odpraviti. Tako kot Gregor, mi tudi on veliko pomaga s svojimi izkušnjami,« je o svojem partnerju v obrambi povedal Kai. 

V zadnjih osmih dneh so bile odigrane tri infarktne tekme. Najprej zmaga proti Domžalam po zaostanku s 3 : 1, nato izpad proti St. Patrick's Athletic v Evropi in zapravljeno vodstvo s 3 : 0 v Celju. »Po tekmi z Irci sem bil izjemno razočaran, saj mislim, da smo v 120 minutah dali vse od sebe, pustili srce na igrišču, igrali 50 minut z igralcem manj. Vse to nas na koncu žal ni nagradilo, streli iz enajstih metrov pa vemo, da so loterija. Kljub temu smo dobro odgovorili na tekmi s Celjem, povedli s 3 : 0, imeli vse v svojih nogah, potem pa vemo, kaj se je zgodilo. Toda to nas ne sme potreti, iz tega se moramo nekaj naučiti«.

Nova priložnost, da se čarno-bejli vrnemo v zmagovalne tirnice, bo v nedeljo proti Radomljam, ki so bile v lanski sezoni kar trn v peti. »Zagotovo nas čaka ena težka tekma, vemo, kakšne so bile tekme z Radomljami v lanski sezoni. Verjamem, da smo zdaj v teh dveh dneh zbistrili glave in bomo s pravim odnosom odigrali tudi tekmo v nedeljo,« pravi Kai in doda, da Mura spada v vrh slovenskega nogometa, kar je tudi cilj v letošnji sezoni. Zaveda se, da bodo vzponi in padci, predvsem ob slednjih pa prosi navijače, da jim pomagajo, da se bodo lažje pobrali in vrnili na zmagovalno pot.

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 5 5 0 0 15
2 Koper 5 4 0 1 12
3 Domžale 5 2 2 1 8
4 Kalcer Radomlje 5 2 2 1 8
5 Celje 5 1 3 1 6
6 Mura 5 1 3 1 6
7 CB24 Tabor Sežana 5 1 2 2 5
8 Gorica 5 1 0 4 3
9 Bravo 5 1 0 4 3
10 Maribor 5 1 0 4 3
Naslednja tekma
bravo_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telemach 2022/2023

Športni park Šiška Ljubljana

sobota, 20. avgust 2022 17.30

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti