banner_carno_bejli_kout.png
cb deca - le.jpg

ČARNO-BEJLA DECA

Lan Erjavec: »Mura je ena velika družina«

Čarno-bejlo dejte, ki ga predstavljamo ta teden je vratar Lan Erjavec, ki je bil v času letošnjih priprav v Turčiji eden tistih, ki se je domov vrnil kasneje.

Mladi

petek, 26. marec 2021, 08.02

Našo tedensko rubriko nadaljujemo s tretjim nogometašem, ki je Muri ostal zvest skozi vse mlajše kategorije. Lan Erjavec je začel trenirati pri sedmih letih, k temu je veliko pripomoglo to, da je bil član Mure tudi njegov brat. Glede na to, da je Lan vratar, je bil njegov vzornik Iker Casillas. »V zadnjem času pa sta to Jan Oblak in Hugo Lloris,« pravi Erjavec, ki poleg Mure pesti stiska še za Tottenham. 

Tako kot Štornik in Cipot, je tudi on ostal zvest Muri od vsega začetka. »Tukaj smo ena velika družina, takšen občutek imam. Tudi zaradi tega se mi nikoli ni mudilo drugam,« je stanje pri Muri opisal Erjavec, ki ga lahko pogosto vidimo tudi na treningih članske ekipe. Branjenje pri mladincih je nekaj drugega, kajti »pri članih je nivo nogometa precej višji, vse se dogaja hitreje in manj imam časa za odločitve in reakcije«.

V prostem času rad gleda youtube in posluša glasbo, igra različne videoigrice, se druži s prijatelji in igra košarko. »Če je nujno, se tudi učim,« se smeje Erjavec, ki pravi, da je njegov soigralec Tilen Ščernjavič tisti, ki najbolje obvlada igranje priljubljene Fife.

Ker kariera nogometaša s seboj prinese tako dobre, kot slabe trenutke, jih je nekaj izbral tudi sam. »Spomnim se tekme v kadetski ligi, ko smo igrali z Radomljami v gosteh. Ob polčasu smo vodili s 3 : 0, na koncu pa izgubili s 4 : 3. To je bil en najhujših trenutkov zame. Poleg tega me je bolelo tudi to, da so bili trije zadetki na moj račun. Po drugi strani pa se rad spominjam turnirjev Nike Cup in G-drive, kjer sem bil obakrat najboljši vratar. Tudi letošnja zmaga proti Olimpiji, ko smo dosegli zadetek v zadnji minuti in zmagali z 2 : 1 je bil nepozaben,« se različnih tekem spominja mladi vratar.

Seveda pa se spominja tudi letošnjih priprav v Turčiji, kjer je bil med osmerico, ki je zaradi okužbe morala ostati v Antalyi. »Dobro, da nas je bilo osem, drugače bi se mi zmešalo. Je pa bilo težko tudi zato, ker sem tam praznoval polnoletnost in nisem bil doma z družino. Je pa to izkušnja, ki te veliko nauči. Zdaj še bolj cenim vse stvari, ki so samoumevne, torej bližino družine, svobodo in tako naprej,« postreže z zanimivim razmišljanjem.

Za konec Lan pravi, da si želi biti uspešen v nogometu, osvajati lovorike z Muro, nekega dne pa bi rad branil tudi barve slovenske reprezentance. Čas bo pokazal, če bo morda med vratnicama nekega dne namesto Oblaka stal Erjavec.

Galerija
Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti