banner_carno_bejli_kout.png
_DSC4230.jpg

POGOVOR

Matko Obradović: »Doslej nismo pokazali vsega, v nadaljevanju bomo boljši«

Med reprezentančno pavzo so si lahko nogometaši napolnili baterije, nekateri od njih so se danes vrnili v Fazanerijo in opravili prvi trening.

Članska ekipa

sreda, 6. oktober 2021, 13.02

Tam pa danes še ni bilo Matka Obradovića, ki je med tistimi, ki so zaradi velike obremenitve v preteklih tednih dobili dodaten dan počitka. Tam jim je pred nadaljevanjem prišel še kako prav. »Res smo imeli naporen ritem doslej. Vsega skupaj se nabere kar precej, od tekem, treningov, potovanj, analiz in ostalega. Zelo pomembno je, da smo lahko nekaj dni preživeli v krogu družine in brez misli na nogomet. Napolnili smo baterije ter se pripravili tako psihično kot fizično. Zdaj nas čaka deset dni treningov in verjamem, da bomo do tekme z Aluminijem odlično pripravljeni,« pravi Matko.

Prva tretjina prvenstva je za nami, trenutno smo s 17-imi osvojenimi točkami na petem mestu. Predvsem začetek sezone je bil pod pričakovanji, a smo v zadnjih tednih dvignili formo. »Z rezultati v prvenstvu, sploh s tistimi v začetku, ne morem biti zadovoljen. Me pa veseli, da smo se v zadnjem času dvignili in ohranili stik z vrhom. Že zdaj lahko vidimo, da bo letos prvenstvo podobno lanskemu, se pravi, da bo izenačeno in vsak lahko premaga vsakega. Borba za naslov prvaka bo zagotovo spet napeta. Če pa pogledamo na začetek sezone iz druge strani, pa smo igrali dobro v Evropi in se dostojno kosali tudi z ekipami, kjer so finančni vložki in vse ostalo na višjem nivoju. Mislim, da nam je uspela velika stvar, ko smo se uvrstili v skupinski del Konferenčne lige«

Kot pravi, je pomembno to, da smo trenutno blizu vrhu, verjame pa, da bo podoba ekipe iz tekme v tekmo še boljša. Dodaja, da je potrebno popraviti fazo obrambe, kjer stvari v zadnjih tekmah že delujejo boljše kot na začetku. »Napad zmaguje tekme, obramba pa ti prinese prvenstvo. Na prejšnjih tekmah se je že lahko videlo, da ko se držimo naših principov, smo nevarni za vsakogar. Ko pa temu ni tako, se pojavijo težave,« pravi naš čuvaj mreže, ki se je dotaknil še evropskih tekem. »Igranje v Evropi je nekaj posebnega, vsak nogometaš od malega sanja, da bi nastopil v katerem od evropskih tekmovanj in igral proti najboljšim ekipam v Evropi. Zagotovo bo tako igralcem, kot celemu klubu, to prineslo precej izkušenj«.

In kaj bi za konec sporočil navijačem, preden se 16. oktobra ponovno vidimo v Fazaneriji? »Z navijači smo vedno boljši, to je dejstvo. Verjamem, da to ni naš maksimum in da bomo v nadaljevanju prvenstva boljši, saj imamo še veliko za pokazati. Predvsem pa moramo vsi dihati kot eno in le tako bomo lahko ponovili rezultate iz prejšnjih let«.

Prva liga Telemach 2021/2022
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Koper 13 8 3 2 27
2 Bravo 13 6 5 2 23
3 Olimpija Ljubljana 13 7 2 4 23
4 Maribor 13 6 3 4 21
5 Mura 13 5 5 3 20
6 CB24 Tabor Sežana 13 4 4 5 16
7 Celje 13 4 3 6 15
8 Domžale 13 3 3 7 12
9 Aluminij 13 2 5 6 11
10 Kalcer Radomlje 13 2 3 8 9
Naslednja tekma
NK_RADOMLJE_80px.png
ns_MURA_80px.png
Prva liga Telemach 2021/2022

Športni park Domžale

nedelja, 24. oktober 2021 17.00

GENERALNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

 

 

   

  Pivovarna Union

  

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti