banner_carno_bejli_kout.png
TaborSezana_23-10-2022_Mura 03.jpg

POGOVOR

Mihael Klepač: »Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se nam bo odprlo«

Mihael Klepač je v prejšnjem krogu proti Tabor Sežani zabil dva zadetka in si dodobra popravil samozavest, ki je bila nekoliko načeta po nekaterih zgrešenih priložnostih.

Moška ekipa

petek, 28. oktober 2022, 13.01

Muraši smo v Sežani prišli do tretje zaporedne zmage in podaljšali pozitivni niz reultatov. Eden izmed najbolj zaslužnih za zmago je bil tudi Mihael Klepač, ki je dosegel dva zadetka, prvega po nesebični podaji Mirlinda Dakuja, drugega po natančni podaji Žige Kousa. »Najprej hvala Mirlindu in Žigi, da sta mi z asistencama omogočila, da sem prekinil strelski post. Vsekakor mi je zdaj lažje, samozavest je višja in ta dva gola sta bila zelo pomembna. Je pa res, da bi mi bilo vseeno, če ne bi zadel, glavno, da smo zmagali. Za dvig samozavesti pa je absolutno pomembno, da sem bil med strelci,« pravi Klepač, ki je s tem dosegel tretji in četrti zadetek v letošnji sezoni.

V preteklih tekmah je bil že večkrat blizu uspeha, a mu je veselje bodisi preprečil vratar, ali pa je za las meril mimo vrat. Za ofenzivno usmerjene napadalce je seveda pomembno, da zabijajo. »Ne vem, kaj bi rekel na to. Ko pogledam tekme in priložnosti, ki sem jih imel, se zavedam, da bi moral biti bolj miren in bi dosegel kakšen zadetek več. Jasno je, da ko ne zadaneš, se začnejo pojavljati frustracije zaradi neizkoriščenih priložnosti. Upam in verjamem, da se mi je zdal odprlo in želim si nadaljevati v tem ritmu,« pravi in odgovori na vprašanje, kaj se je spremenilo v zadnjem času. »Kaj se je spremenilo? Ne vem, če se je kaj, pa kakor koli čudno se to sliši. Ekipa je ostala ista, v slačilnici vlada dobro vzdušje in kar je najbolj pomembno, mislim, da smo se kot ekipa uspeli dokončno povezati. Boljše delujemo na igrišču, bolj smo osredotočeni in vsak dela svoj del posla. Morda smo potrebovali takšno tekmo, kot je bila v Domžalah, ko smo se izvlekli v zadnjih sekundah. Jaz verjamem, da imam kvaliteto že od vsega začetka, a nismo uspeli v takšni meri izkoriščati priložnosti. Dobivali smo veliko zadetkov, padli smo v nek začaran krog. Zavedamo pa se svojih kvalitet in tega, kar smo zmožni doseči. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se nam bo odprlo«.

Tri zaporedne zmage so same po sebi že odlično vabilo na nedeljsko tekmo, kjer bomo proti Bravu iskali nove tri točke. »Mislim, da so navijači lahko videli, kaj nam pomeni podpora. Eden izmed dokazov za to je zadnja tekma v Sežani, kjer so nas dvignili in nam dali zagona. Ni lepšega, kot igrati pred svojimi navijači in zato jih ob tej priložnosti pozivam, da se v čim večjem številu zberejo na Fazaneriji, kjer jim bomo poskušali vrniti z dobro igro in zmago,« zaključi Klepač.

Prva liga Telemach 2022/2023
Poz. Klub T Z N P Točke
1 Olimpija Ljubljana 36 23 4 9 73
2 Celje 36 19 10 7 67
3 Maribor 36 18 8 10 62
4 Domžale 36 13 13 10 52
5 Mura 36 13 13 10 52
6 Koper 36 14 8 14 50
7 Kalcer Radomlje 36 10 14 12 44
8 Bravo 36 9 9 18 36
9 Gorica 36 5 12 19 27
10 CB24 Tabor Sežana 36 3 15 18 24
Naslednja tekma

Ni podatka o naslednji tekmi.

 

 

 

 

Za pravilno delovanje spletne strani uprabljamo piškotke. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
Politika zasebnosti